ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα μαγικά και covid free στον Βόλο – Οι εκδηλώσεις θα γίνουν με όλα τα μέτρα

χριστούγεννα-μαγικά-και-covid-free-στον-βόλο-325164

Χριστούγεννα μαγικά και covid free ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος ο Βόλος. Παρά τη σκιά της πανδημίας, οι εκδηλώσεις θα γίνουν και μάλιστα θα είναι πιο φαντασμαγορικές από ποτέ, ωστόσο θα τηρηθούν με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Το έχει ανάγκη η πόλη, ο κόσμος το θέλει», είπε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος απευθύνοντας νέα έκκληση εμβολιασμού των πολιτών «για να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά την περσινή ανάπαυλα, ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται να ξεπεράσει φέτος τον εαυτό του για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ετοιμάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι «όλες αυτές οι εκδηλώσεις που τόσο έλειψαν από όλους, σχεδιάστηκαν και θα γίνουν, με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Το σύνολο των εκδηλώσεων θα είναι covid-free, ενώ στους εσωτερικούς χώρους θα προσέρχονται μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και οι κάτοχοί τους θα ταυτοποιούνται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. «Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί. Η δημόσια υγεία είναι το Α και το Ω», είπε ο κ. Μπέος, μιλώντας για επανεκκίνηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που έκαναν γνωστό τον Βόλο εκτός συνόρων.

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. «Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να κάνει το εμβόλιο για να γιορτάσουμε πιο ελεύθεροι», είπε και επικαλέστηκε την επιλογή του να εμβολιάσει τον μικρό του γιο, δηλώνοντας φανατικός των εμβολίων, «τα οποία σώζουν ζωές».

Σχολιάζοντας δε, τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για την προετοιμασία χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην περιοχή, την ώρα που όλη η περιφέρεια βράζει από κρούσματα, σημείωσε: «Αυτό που κάνουμε ως δήμος Βόλου είναι κατάθεση ψυχής και δεν γίνεται για το κέρδος. Το χρειαζόμαστε μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Και τα μέτρα θα τηρηθούν με αυστηρότητα. Για παράδειγμα, στο Εκθεσιακό Κέντρο που έχει χωρητικότητα 2.500 ατόμων, θα μπουν 1.000 καλεσμένοι. Στους εξωτερικούς χώρους δεν υπάρχουν περιορισμοί. Απευθύνουμε όμως συστάσεις για χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων. Από εκεί και πέρα, υπεύθυνη είναι η αστυνομία».

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε μικρό τον αριθμό των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε σχέση με τον αριθμό των τεστ που γίνονται «Το ποσοστό νόσησης είναι της πλάκας. Και παρά τα κρούσματα η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι σε καλύτερο δρόμο σε σχέση με πέρυσι. Οι γιορτές θα γίνουν. Θα είμαστε αυστηροί και καλά Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Μπέος.

Για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας

ο «Πινόκιο» στον Βόλο

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων, ο κ. Μπέος, ξεκίνησε με την υπερπαραγωγή που θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου κάθε χρόνο στήνεται θεματικό πάρκο για τις γιορτές.

Φέτος, θα φιλοξενηθεί ο «Πινόκιο», μία παραγωγή του ιδρύματος Κολόντι και της DreamWorks που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας και έρχεται στον Βόλο.

«Εμπνεύστηκα για την παραγωγή από τους πολιτικούς απατεώνες του δημοτικού συμβουλίου, τους οποίους καλώ να κάνουν τους κομπάρσους γιατί θα χρειαστούμε πολλούς ηθοποιούς. Η ζωή τους είναι ένα ψέμα, αλήθεια δεν έχουν πει», είπε με αιχμές για στελέχη της αντιπολίτευσης.

Εναρξη στις 30 Νοεμβρίου

Το εναρκτήριο λάκτισμα των γιορτών που θα… μαγέψει, θα δοθεί από την παραλία της πόλης, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με επίσημη προσκεκλημένη την Αννα Βίσση. Η εκδήλωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη, ενώ θα υπάρξουν τρεις ακόμη κεντρικές εκδηλώσεις: στις 15 Δεκεμβρίου με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, στις 20 Δεκεμβρίου με αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου από τους γιους του Αγγελο και Στέλιο και στις 26 Δεκεμβρίου, στη γιορτή των φαναριών «Κάνε μια ευχή» με τον Πέτρο Ιακωβίδη.

Νωρίτερα, στις 6 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται συναυλία με τον Πάνο Κιάμο από το Ορφανοτροφείο, για την ενίσχυση του ίδιου του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα κυκλοφορήσει από την ερχόμενη Τρίτη, περιλαμβάνει συνολικά 125 εκδηλώσεις για όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών σωματείων της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου