ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος:«Καμία λύση εδώ και 1 χρόνο στις καθυστερήσεις στη διανομή αλληλογραφίας στη Μαγνησία»

μεϊκόπουλοςκαμία-λύση-εδώ-και-1-χρόνο-324921

Νέα παρέμβαση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διανομή της αλληλογραφίας και τη σοβαρή υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Μαγνησίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καταθέτοντας Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. «Σε μια περίοδο αύξησης των αναγκών των ταχυμεταφορών, τα ΕΛΤΑ Μαγνησίας είναι δραματικά αποδυναμωμένα», δήλωσε αρχικά ο Βουλευτής Μαγνησίας.

«Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, οι πολίτες της Μαγνησίας καλούνται είτε να πληρώσουν επιπλέον χρηματικά ποσά για τις καθυστερήσεις και για τους ληγμένους λογαριασμούς που πιστώνονται στους επόμενους, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι», τόνισε ο Βουλευτής καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό για μια ακόμα φορά να στελεχώσει επαρκώς τα ΕΛΤΑ στη Μαγνησία και να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα των συνεχιζόμενων και παρατεταμένων καθυστερήσεων στη διανομή που δυσκολεύει τους πολίτες της περιοχής.

Ο Βουλευτής που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το πρόβλημα πραγματοποιώντας και συναντήσεις με τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ στη Μαγνησία, από τις 26.02.2021 είχε καταθέσει Ερώτηση για τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Μαγνησία σχετικά με τις καθυστερήσεις στη διανομή αλληλογραφίας. Καθώς τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στη διανομή αλληλογραφίας στη Μαγνησία δεν επιλύονταν, τον Απρίλιο κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση για το ζήτημα, η οποία και συζητήθηκε την 01.07.2021.

«Τότε, από το βήμα της Βουλής σας είχα καλέσει να μου απαντήσετε αν προτίθεστε να στελεχώσετε επιτέλους τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στη Μαγνησία για να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα καθυστέρησης στη διανομή της αλληλογραφίας» τόνισε ο Βουλευτής και σημείωσε ότι στην απάντηση του ο αρμόδιος Υφυπουργός, ενώ υποστήριξε την πολιτική για αναμόρφωση και μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που άφησε τα ΕΛΤΑ Μαγνησίας με μόλις 37 υπαλλήλους, εντούτοις απέφυγε για ακόμα μία φορά να απαντήσει αν θα στελεχώσει τα ΕΛΤΑ με το απαραίτητο προσωπικό.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, υπογράμμισε ότι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο τοπικός τύπος στη Μαγνησία συνεχίζει να καταγράφει περιστατικά καθυστερήσεων, όχι μόνο ημερών και εβδομάδων αλλά και μηνών, στη διανομή αλληλογραφίας στη Μαγνησία παραθέτοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα Βολιώτη, ο οποίος στις 4 Νοεμβρίου 2021 έλαβε λογαριασμό της ΔΕΗ, που σύμφωνα με τη σφραγίδα του εξωτερικού φακέλου παραδόθηκε στα ΕΛΤΑ στις 16 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό ο οποίος έληγε στις 7 Οκτωβρίου 2021!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου