ΤΟΠΙΚΑ

Μίνα Γκάγκα από Βόλο: «Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα»

μίνα-γκάγκα-από-βόλο-προσπαθούμε-να-λ-320823

Στο Νοσοκομείο Βόλου κατέφθασε πριν λίγα λεπτά η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και τους γιατρούς του νοσοκομείου, εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που έχει προκύψει με τον κορονοϊό.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι μεταξύ των συναδέλφων και των διοικήσεων υπάρχει συνεννόηση για να λυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, σημειώνοντας, «το σύστημα έχει ενισχυθεί περισσότερο αυτή την περίοδο και όλοι οι συνάδελφοι προσπαθουν και κάνουν ότι μπορούν». Επίσης συμπλήρωσε ότι, «και εμείς προσπαθούμε για να τους στηρίξουμε με σχέδιο και συνεννόηση».

Σε ερώτηση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για το αν θα υπάρξουν παραπάνω προσλήψεις, δήλωσε, «υπάρχουν προκηρύξεις, αλλά τις θέσεις που χρειαζόμαστε τώρα, δεν θα τις χρειαζόμαστε συνεχώς στο σύστημα υγείας. Έχουν γίνει 2500 προκηρύξεις για γιατρούς».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε πρόσθετα μέτρα που μπορεί να υπάρξουν για την αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας αναφέροντας ότι, «πρόθεση είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, ενώ έχει παρθεί απόφαση να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας περαιτέρω. Ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη σε συνεννόηση με τις ΥΠΕ».

Όσο για τι συνθήκες που επικρατούν ανέφερε ότι «δεν είναι φυσιολογικές», συμπληρώνοντας ότι είναι μια συνθήκη την οποία πρέπει να την κερδίσουμε και σαν κοινωνία, προλαμβάνοντας τα κρούσματα.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και σε αυτούς, οι οποίοι δεν δέχονται το εμβόλιο, αλλά ούτε υπακούν στα μέτρα λέγοντας χαρακτηριστικά, «πρέπει να πιέσουμε τους γύρω μας να εμβολιαστούν και να προσέχουν περισσότερο, είναι σημαντικό περα από τις λύσεις και να προσέξουμε όλοι μαζί.

Τέλος, κλείνοντας είπε, «το κλίμα δεν είναι αισιόδοξο για τα κρούσματα και πρέπει να προσέξουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου