ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας σε Μίνα Γκάγκα: Μεγάλη ανάγκη για έκτακτο ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο του Βόλου

μαραβέγιας-σε-μίνα-γκάγκα-μεγάλη-ανάγ-320366

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο τέταρτο κύμα πανδημίας το Νοσοκομείο Βόλου και αφορούν κυρίως το ιατρικό προσωπικό πρώτης γραμμής, μετέφερε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κ. Ασημίνα Γκάγκα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας εν όψει της επίσκεψής της την Τρίτη στη Μαγνησία. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαραβέγιας απουσιάζει στη Μολδαβία ως επικεφαλής επίσημης αποστολής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο Βόλου για την ασφαλή εφημέρευση είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Η διοίκηση», επισήμανε ο βουλευτής στην κ. Υπουργό, «είναι ανάγκη να ενεργοποιήσει άμεσα διαδικασίες μετακίνησης ιατρικού προσωπικού από άλλες δομές του δημόσιου συστήματος προς το Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση».

Μάλιστα, ο κ. Κων. Μαραβέγιας, στάθηκε ιδιαίτερα σε αντιστάσεις εκ μέρους γενικών ιατρών οι οποίοι επικαλούνται λόγους ανωτέρας βίας για να αποφύγουν μια προσωρινή μετακίνηση στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Δυστυχώς στην δύσκολη μάχη με την πανδημία, κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και με διάφορα προσχήματα, προσπαθούν να φυγομαχήσουν με προκλητικά αντισυναδελφικό και αντικοινωνικό τρόπο.

Ευτυχώς όμως για την κοινωνία, η πρόνοια του νομοθέτη παρέχει στη διοίκηση τα απαραίτητα μέσα και τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει τέτοιες στρεβλώσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη κινηθεί η 5η ΥΠΕ, η οποία χρειάζεται την απόλυτη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για άμεσες ενέργειες ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού.

Οι επισκέψεις στη Θεσσαλία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνουν τα άμεσα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναπροσαρμόσει τον χάρτη ενεργειών και να αναδιατάξει δυνάμεις εκεί που πραγματικά υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες», κατέληξε ο κ. Κων. Μαραβέγιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου