ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη μέσα… παράσταση διαμαρτυρίας έξω

σύσκεψη-μέσα-παράσταση-διαμαρτυρία-319327

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποίησαν χθες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί του ιδρύματος, καθώς επίσης και εργατικά σωματεία του Βόλου.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Νοσοκομείο της αν. υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, οι εκπρόσωποι των ταξικών σωματείων απαίτησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την κάλυψη των ελλείψεων των μονάδων υγείας σε υποδομές και προσωπικό καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας που στη συγκεκριμένη τραγική κατάσταση με την πανδημία θα μπορούσε να σώζει ζωές.

Διένειμαν επίσης ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται η κυβέρνηση ότι « με προκλητικό τρόπο μεταθέτει τις ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας στους ανεμβολίαστους» και πως «ο αναγκαίος εμβολιασμός, είναι εκ του πονηρού, αποσκοπεί να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης όπως και όλων των προηγούμενων που φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα σύστημα υγείας όλο και περισσότερο αναντίστοιχο με τις λαϊκές ανάγκες».

Με δικό τους πανό οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ήταν επίσης συγκεντρωμένοι έξω από το Αχιλλοπούλειο, ζητώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους με δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε και με την αναπληρώτρια υπουργό μετά το πέρας της σύσκεψης και επανέλαβε το παραπάνω αίτημα, διατρανώνοντας την κάθετη αντίθεση στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου