ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη 15% η τουριστική κίνηση ~ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

αυξημένη-15-η-τουριστική-κίνηση-για-φετ-318498

Ξεκίνησαν οι προ-κρατήσεις για το καλοκαίρι από επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης

«Ανάσταση» για τον τουρισμό στο Πήλιο και τη Μαγνησία, που το τριήμερο του Πάσχα, έγιναν πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μαζί με τους πασχαλινούς επισκέπτες οι ξενοδόχοι υποδέχθηκαν και τα πρώτα θετικά μηνύματα για τη θερινή σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γ. Ζαφείρη, το Πήλιο φαίνεται ότι θα πάρει το δικό του κομμάτι από την «πίτα» από την αυξημένη τουριστική κίνηση από εξωτερικό προς Ελλάδα. Ηδη έχουν γίνει οι πρώτες σημαντικές προ-κρατήσεις και το κλίμα είναι γενικά θετικό για ολόκληρη την περιοχή.

Τουρίστες από κάθε περιοχή της Ευρώπης, αναμένεται να αρχίσουν να καταλύουν στα πανέμορφα χωριά του Πηλίου από τις 15 Ιουνίου και μετά, οπότε και αναμένεται το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών που θα απολαύσουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

«Μεγάλο είναι το τουριστικό ενδιαφέρον που καταγράφεται από τη Ρουμανία, από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο αλλά και τη Σερβία, με τους Σέρβους να επιλέγουν κυρίως προορισμούς του Νοτίου Πηλίου», σημείωσε ο κ. Ζαφείρης.

Πάντως, η πρώτη τονωτική ένεση στο τοπικό τουριστικό προϊόν ήταν το τριήμερο της Πασχαλιάς. Οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα και σε υψηλά επίπεδα, περίπου από 65% έως 70%, κινήθηκε το υπόλοιπο Πήλιο.

Οπως υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο τουρισμός κινήθηκε σε ανοδική τροχιά και συγκεκριμένα στο +15%.

«Στην αύξηση της τουριστικής κίνησης συνέβαλλαν οι προσφορές των ξενοδόχων αλλά και τα ελκυστικά τουριστικά οικογενειακά πακέτα, που τράβηξαν κόσμο στο Πήλιο. Δυστυχώς όμως για μία ακόμη φορά, οι επαγγελματίες έδωσαν μόνοι τους τη μάχη», τόνισε ο κ. Ζαφείρης.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των επισκεπτών προήλθε από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τη γειτονική Λάρισα και κυρίως από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου