ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά σήμερα στην Αγριά το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Κ. Ελλάδος

ξεκινά-σήμερα-στην-αγριά-το-1ο-αναπτυξι-318009

Ξεκινά απόψε τις εργασίες του στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά – Ζητούμενο η εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Οι άξονες, ώστε η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η πρόσβαση σε διάφορα χρηματοδοτούμενα εργαλεία να αποτελέσουν τα κλειδιά για την ανάπτυξή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά ολόκληρης της Κεντρικής Ελλάδας, θα βρεθούν για πρώτη φορά στο επίκεντρο αναπτυξιακού συνεδρίου. Πρόκειται για το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο, που ξεκινά απόψε στις 18:30 στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά. Οι εργασίες του θα συνεχιστούν αύριο Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και συνδιοργανώνεται με τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας. Αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη σημαντική προσπάθεια συνέργειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης, με απώτερο σκοπό να βρεθεί κοινός δρόμος συμπόρευσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για την ανάληψη πρωτοβουλιών με αναπτυξιακό πρόσημο. Προσδοκία των διοργανωτών το συνέδριο να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να διοργανώνεται σε διαφορετική πόλη.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ώστε να μοιραστούμε γνώση, εμπειρία, πρακτικές και καινοτόμες ιδέες, να αντλήσουμε έμπνευση και ιδέες, ώστε χρησιμοποιώντας καινοτόμες δράσεις, την τεχνολογία, αλλά και νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και να ξεχωρίσουμε στο νέο περιβάλλον, που δημιουργείται», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, ενόψει της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

«Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, διότι συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας και έχουν σημαντική συνεισφορά στην οικονομία. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας», πρόσθεσε ο κ. Πλαστάρας και συνέχισε:

«Η επιβίωσή τους, ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση στο σημερινό περιβάλλον. Απαιτούνται συνεχής εκσυγχρονισμός στην παραγωγή και τη διαχείριση, καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, πρόσβαση σε σχετική πληροφόρηση και χρηματοδότηση, υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, αξιοποίηση δεδομένων, δικτύωση και συνεργασίες. Καθοριστικός για εμάς είναι ο ρόλος της Πολιτείας για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με τη διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος και με τη δημιουργία δομών στήριξης».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους μικρομεσαίους ανεξαιρέτως να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν απόψε στις 18.30 στο ξενοδοχείο Valis. Στην πρώτη ενότητα των εργασιών περιλαμβάνονται ομιλίες του προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη και του αντιπρόεδρου της ΟΕΒΕ Λάρισας Σπυρίδωνα Δεμίρη, που αναμένεται να αναφερθούν στα προβλήματα των τοπικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και εκπροσώπων των ΟΕΒΕ Καρδίτσας, Τρικάλων και Φθιώτιδας.

Αύριο Κυριακή ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο, στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες επιχειρήσεων μέσω των Ομοσπονδιών. Για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιφέρειας θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ, που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων, που δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματική κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου