ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 12 ετών για βιασμό της εγγονής του

κάθειρξη-12-ετών-για-βιασμό-της-εγγονής-309229

Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 74χρονο Βολιώτη για βιασμό και αποπλάνηση ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας μόλις 7 ετών, μετά τις καταγγελλόμενες πράξεις φρίκης σε βάρος της ίδιας της εγγονής του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό και ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με κατά πλειοψηφία απόφαση του δικαστηρίου, καθώς ένας ένορκος μειοψήφησε.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την εκτέλεση της πράξης και η κάθειρξη που του επιβλήθηκε μειώθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας, που ήταν τα 18 χρόνια.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2016, όταν το αγγελούδι ξέσπασε και εξομολογήθηκε στην οικογένειά του τον εφιάλτη που βίωνε. Αμεσα έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία κινήθηκε με απόλυτη μυστικότητα. Ο 74χρονος κλήθηκε σε απολογία στην ανακρίτρια Βόλου τον Μάρτιο του 2017 και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η πολιτική αγωγή είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ότι όλες ανεξαιρέτως οι πράξεις διαπράχτηκαν. Οταν αποκαλύφτηκαν ο πράξεις φρίκης, σύμφωνα με την οικογένεια της ανήλικης, ο 74χρονος ομολόγησε και προσφέρθηκε να πληρώσει χρηματικό ποσό για να μην έχει προστριβές με τη Δικαιοσύνη.

Αντίθετα, ο 74χρονος επανέλαβε όσα υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώος και ότι δεν διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης επέμεινε ότι πρόκειται για σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του και υποστήριξε ότι υπήρξαν αντιφάσεις από την πλευρά της ανήλικης και της οικογένειάς της.

Εντούτοις, το δικαστήριο οδηγήθηκε σε άλλα συμπεράσματα από την ακροαματική διαδικασία και τις καταθέσεις.

Επισημαίνεται ότι ο 74χρονος εξέτισε ήδη τέσσερα χρόνια στις φυλακές. Μετά τη μείωση της κάθειρξης που του επιβλήθηκε αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα, καθώς κατά τη διάρκεια της κράτησής του εργαζόταν για να μειώνει τον χρόνο της ποινής. Μάλιστα, εκτιμάται ότι σε μερικούς μήνες θα αποφυλακιστεί.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς κρατήθηκε για να οδηγηθεί πίσω στις φυλακές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου