ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη η δικαστική και διοικητική έρευνα για τον καταγγελλόμενο βιασμό

σε-εξέλιξη-η-δικαστική-και-διοικητική-324163

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Λάρισας, με αφορμή μήνυση που κατέθεσε καθηγήτρια σε βάρος προϊσταμένου της για βιασμό. Ο Εισαγγελέας καλεί την ερχόμενη Δευτέρα τον προϊστάμενο και του ζητά να δώσει εξηγήσεις και γενετικό υλικό.

Χθες, το ανώτατο στέλεχος της εκπαίδευσης στη Θεσσαλίας, πέρασε στην αντεπίθεση. Αρνούμενος οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά σε βάρος της 44χρονης, έδωσε εντολή στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια να καταθέσει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης τόσο εις βάρος της καταγγέλλουσας όσο και εναντίον οιουδήποτε τον συκοφάντησε.

Σε δελτίο Τύπου που έστειλε το δικηγορικό γραφείο Αλέξη Κούγια και Συνεργατών αναφέρονται τα εξής:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κ. Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο ακραία συκοφαντούμενος τις τελευταίες ώρες προϊστάμενος της περιφερειακής διευθύνσεως εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου, με πρωτοβουλία δικηγόρου της Λαρίσης, δημοσιοποιήθηκε παρανόμως το περιεχόμενο μηνύσεως 44χρονης εκπαιδευτικού, η οποία με πρωτοφανή για το αδίκημα καθυστέρηση πολλών ημερών τον κατήγγειλε ότι δήθεν κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού νυκτερινού περιπάτου μιας παντρεμένης συζύγου με τον προϊστάμενό της σε ερημική περιοχή, ο κύριος τον οποίον καταγγέλλει την βίασε και έκτοτε αυτή απέχει των υπηρεσιακών καθηκόντων της, γιατί τελεί, όπως ισχυρίζεται, υπό ψυχολογική υποστήριξη.

Ο κ. Ι.Δ. όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά αντί εγγράφων εξηγήσεων έδωσε εντολή στον κ. Κούγια και τους συνεργάτες του γραφείου μας να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος τόσο εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως, για την τύχη της οποίας αρμόδιοι να αποφανθούν είναι μόνο ο Εισαγγελέας που θα τη μελετήσει και οι Δικαστές που θα την κρίνουν, αφού όμως προηγουμένως λάβουν γνώση όλων των παραμέτρων της υποθέσεως και ειδικά της σκοπιμότητος που εξυπηρετεί τόσο η υποβολή της μηνύσεως, όσο και κυρίως η δημοσιοποίησή της, ενώ αυτή απαγορεύεται, αφού η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση και αυτή τη στιγμή διερευνάται η βασιμότητά της.

Στον κ. Κούγια δόθηκε εντολή επίσης όπως συντάξει μήνυση, αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος και πειθαρχική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λαρίσης εις βάρος του δικηγόρου της καταγγελλούσης, ο οποίος κατά παράβαση του πειθαρχικού κώδικα δικηγόρων και του νομικά κατοχυρωμένου πλέον τεκμηρίου αθωότητας, όχι μόνο δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων.

Ο κ. Κούγιας μόλις λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και μετά την κατάθεση των εγγράφων εξηγήσεων του κατηγορουμένου εφόσον, το επιτρέψει ο εντολέας μας – καταγγελλόμενος με νέο δελτίο τύπου θα δημοσιοποιήσει κατ’ εντολήν του κατηγορουμένου τις πραγματικές αιτίες, για τις οποίες υπεβλήθη αυτή η ψευδής και συκοφαντική μήνυση, αλλά και γιατί κυρίως με ακραίο τρόπο δημοσιοποιήθηκε ενώ ακόμη η διερεύνησή της βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει ασκηθεί ούτε καν ποινική δίωξη».

Σε απολογία εντός της επόμενης εβδομάδας

Παράλληλα με τη διαδικασία που έχει κινηθεί από την Εισαγγελία Λάρισας, σε εξέλιξη βρίσκεται και πειθαρχικός έλεγχος για τον προϊστάμενο, από το Υπουργείο Παιδείας.

«Στο Υπουργείο Παιδείας κατατέθηκε προσφυγή της καθηγήτριας κατά του προϊσταμένου της για σιωπηρή άρνηση υπηρεσιακής μεταβολής στις 2 Νοεμβρίου το βράδυ. Σε αυτή επισυνάπτονταν και το κείμενο της μήνυσης. Αμεσα στις 3 Νοεμβρίου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε εντολή πειθαρχικού ελέγχου. Από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε θεσμικά ως Υπουργείο», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας ότι το ανώτατο στέλεχος της εκπαίδευσης θα κληθεί σε απολογία εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σοκάρουν οι περιγραφές της 44χρονης

Στο μεταξύ, σοκάρει η περιγραφή της 44χρονης για τα όσα έζησε όταν μπήκε στο αυτοκίνητο του μηνυόμενου. Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», δεν ήταν η πρώτη φορά που συνάδελφοι από την ίδια εργασία θα έβγαιναν μαζί.

Σύμφωνα με τη 44χρονη ο προϊστάμενός της άρχισε να τη θωπεύει και να την πιέζει ενώ ξεκούμπωσε το παντελόνι εμφανίζοντας το μόριό του: «Ξεκούμπωσε και κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του, βγάζοντας έξω τα γεννητικά του όργανα σε κατάσταση στύσης. Επαναλάμβανα διαρκώς μιλώντας του στον πληθυντικό και χωρίς να κοιτάω προς το μέρος του, ξεκάθαρα και κάθετα, πως δεν θέλω να συνεχίσει και να σταματήσει εκεί. Είχα παγώσει και ήμουν ανίκανη να αντιδράσω. Είχα κολλήσει στη γωνία του αυτοκινήτου πανικοβλημένη κοιτώντας διαρκώς κάτω φοβούμενη να μην προβεί σε κάτι περισσότερο και μην μπορώντας να πιστέψω πως βιώνω μια τέτοια κατάσταση (…). Όταν τελείωσε ο βιασμός μου έμεινα αποσβολωμένη. Ήμουν σοκαρισμένη, και αναρωτιόμουν τι είχε μόλις συμβεί. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω όλα όσα είχαν προηγηθεί, ούτε να πιστέψω πώς συνέβη κάτι τέτοιο σε μένα. Ντρεπόμουν για ό,τι είχε συμβεί και πάνω από όλα ντρεπόμουν εμένα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου