ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Απαράδεκτο το σκάνδαλο Volkswagen»

απαράδεκτο-το-σκάνδαλο-volkswagen-307745

Αποκλειστικές δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, Ingeborg Grassle, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Τα πολιτικά, εκτός από τα οικονομικά θεμέλια της Γερμανίας, φαίνεται πως κλονίζει το σκάνδαλο με τη Volkswagen, σχετικά με την εξαπάτηση σε ό,τι αφορά τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της.

Μάλιστα, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτή η κρίση στην εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη απειλή για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Volkswagen είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα, με περισσότερες από 270.000 θέσεις εργασίας εντός των συνόρων και ακόμη περισσότερες για τους προμηθευτές.

Ο CEO της εταιρείας, Μάρτιν Βίνερκορν ήδη πλήρωσε το τίμημα για το σκάνδαλο, καθώς παραιτήθηκε προχθές Τετάρτη και τώρα οι οικονομολόγοι προσπαθούν να εκτιμήσουν τον αντίκτυπο που θα έχει στην έως τώρα υγιή οικονομία.

Για την εξαπάτηση των ελεγκτικών αρχών από τη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, ρωτήθηκε η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής Ingeborg Grassle, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η 54χρονη Ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών, ρωτήθηκε κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε χθες στην Κάρλα για την πορεία των εργασιών και την αντιστοίχιση των δαπανών, αν υπάρχει ανησυχία για επίδραση της υπόθεσης της Volkswagen στην εικόνα της Γερμανίας.

«Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα και η Volkswagen θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες από τις υπόθεση στις ΗΠΑ. Το θέμα είναι οικονομικό και περιβαλλοντικό. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Απαράδεκτο», απάντησε

Σε άλλη ερώτηση αν η υπόθεση θα απασχολήσει εκτός από τις Αρχές των ΗΠΑ και ευρωπαϊκές, η κα Grassle δήλωσε: «Φυσικά θα υπάρξουν συνέπειες από την Γερμανική Κυβέρνηση στην WV για την παραβίαση των κανόνων.

Νομίζω θα υπάρξει αντίδραση και από την ΕΕ.

Είναι απαράδεκτο. Αυτό που έκαναν είναι πάρα πολύ κακό».

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου