ΤΟΠΙΚΑ

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 272.000 ευρώ

ιατροτεχνολογικός-εξοπλισμός-ύψους-272-0-306697

Σε Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

Στην τελική ευθεία οδεύει η διαδικασία ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 272.107,98 ευρώ.

Ειδικότερα, υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τέσσερις νέες προεγκρίσεις συμβασιοποίησης που αποτελούν μέρος του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Γ.Ν. Βόλου». Φορέας Υλοποίησης της Πράξης και Κύριος του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οι συμβάσεις αφορούν την προμήθεια του εξοπλισμού:

  • Οδοντιατρικά μηχανήματα για τα Κέντρα Υγείας Αλμυρού, Σκιάθου και Ζαγοράς (46.125,00 €)
  • Ηλεκτροκαρδιογράφοι (15.652,98€)
  • Ακτινολογικά μηχανήματα για τα Κέντα Υγείας Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς (138.375,00 €)
  • Πλήρες σύστημα ψηφιοποίησης και εκτύπωσης ακτινογραφιών για τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Αλμυρού, Σκιάθου και Σκοπέλου (71.955,00 €).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ οι προς υπογραφή Συμβάσεις προέκυψαν μετά από Διεθνή Διαγωνισμό.

Με τον παραπάνω εξοπλισμό, αναμένεται η βελτίωση του επιπέδου ποιοτικής παροχής υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών λειτουργιών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας. Θα ενισχύσει σημαντικά τον χαρακτήρα των κέντρων υγείας. Μείωση κόστους λόγω: μείωσης χρόνου αναμονής ασθενών, και αποφυγής παραπομπής τους προς το Νοσοκομείο, μειωμένο κόστος συντήρησης. Βελτίωση του επιπέδου ικανοποίησης του χρήστη (πελάτη – ασθενή), σε μία περιοχή η οποία την χαρακτηρίζει η βαριά βιομηχανία, και η αυξημένη τουριστική επισκεψιμότητα σε όλο το χρόνο και ιδίως τη θερινή περίοδο όπου υπολογίζοντας και τα νησιά των Σποράδων ο πληθυσμός διπλασιάζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου