ΤΟΠΙΚΑ

Ενστάσεις για τη διαδικασία συνεντεύξεων υποψηφίων εκπαιδευτών του ΔΙΕΚ

ενστάσεις-για-τη-διαδικασία-συνεντεύ-306728

Από το δημοτικό σύμβουλο Ιάσονα Αποστολάκη

Τη διοίκηση της ΚΕΚΠΑ ότι επιχειρεί να φορτώσει αλλού τις ευθύνες της καθυστέρησης πρόσληψης εκπαιδευτών στο ΔΙΕΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Ιάσονας Αποστολάκης.

Αφορμή στάθηκε η παραίτηση του κ. Αποστολάκη από την επιτροπή που συστήθηκε για να περάσουν από συνέντευξη οι υποψήφιοι, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερεί. Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ, Αν. Μορφογιάννη τον κατηγόρησε ευθέως για την κίνησή του αυτή.

Σε απάντησή του ο κ. Αποστολάκης, αναφέρει: «Η ιστορία με την διαδικασία πρόσληψης των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ είναι μια αφορμή για την Μορφογιάννη για να εξαπολύσει προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αλλη φαίνεται είναι η αιτία. Προφανώς για τη διοίκηση της ΚΕΚΠΑ είμαστε ενοχλητικοί γιατί μιλάμε ρωτάμε και έχουμε άποψη. Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία: Εφόσον δεν υπάρχει κανένας νόμος που να κάνει υποχρεωτική την συνέντευξη δύο λύσεις υπήρχαν. Η μια δεν θα περιελάμβανε συνέντευξη και θα πηγαίναμε σε μια διαδικασία τύπου ΑΣΕΠ με ποσοτικά και μετρήσιμα κριτήρια (τα αντικειμενικά προσόντα στην περίπτωση μας δεν είναι ξεκάθαρα πως αξιολογούνται) ή θα μπορούσε να είναι άλλη η σύνθεση της επιτροπής, με αντικατάσταση μου από άλλο άτομο ακόμα και υπάλληλο της επιχείρησης. Και αυτό θα μπορούσε να γίνει άμεσα. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις. Στους υποψήφιους εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ θα θέλαμε να καταλάβουν, να δείξουν κατανόηση και να αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες που η διοίκηση της ΚΕΚΠΑ αναζητεί να «φορτώσει» αλλού. Εφόσον διαφωνούμε και έχουμε ενστάσεις για το πόσο σωστή είναι η διαδικασία και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ίση μεταχείριση είναι λογικό να μην συμμετέχουμε. Τέτοιες καταστάσεις στην ΚΕΚΠΑ έρχονται από το παρελθόν. Δυστυχώς κανείς και πριν από αυτή τη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου