ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΒΙΣ η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου

στο-πλευρό-των-εργαζομένων-της-βισ-η-ομ-305477

Τη συμπαράστασή της στους υπό απόλυση εργαζόμενους της εταιρείας Βιομηχανικές Συσκευασίες (ΒΙΣ) στο Βόλο, εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, καταγγέλλοντας παράλληλα την εργοδοσία της ΒΙΣ Βόλου για την απόφασή της να κλείσει το τμήμα Χαρτοποιίας της επιχείρησης και να πετάξει στο δρόμο τους 31 εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο Φιλίππου ξέχασε τις δεσμεύσεις του και απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι γι’ αυτόν όπως και για τους άλλους καπιταλιστές ευαγγέλιο είναι μόνο το κέρδος. Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος όμιλος έχει πάρει επιδοτήσεις και δάνεια που πληρώθηκαν με τη δουλειά των εργατών.

Το λόγο τώρα τον έχουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που καλούνται σε συσπείρωση με το σωματείο τους, με μαζικές διαδικασίες και τον αγώνα τους να υποχρεώσουν την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα δικά τους μέτρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, δεν χωράνε αυταπάτες ότι θα λυθεί το πρόβλημα απλά με κάποιες συναντήσεις».

Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Χάρτου – Τύπου και Γραφικών Τεχνών εξάλλου αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΒΙΣ για την απόφασή της να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο τμήμα Χαρτοποιίας, πετώντας στο δρόμο δεκάδες οικογένειες. Η κίνηση αυτή, δρομολογήθηκε εδώ και εβδομάδες και απαιτεί την άμεση αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου