ΛΑΡΙΣΑ

Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος – Το αεροπλάνο του κατέπεσε στην περιοχή Αμυγδαλή Λάρισας

βρέθηκε-νεκρός-ο-πιλότος-το-αεροπλάν-305275

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου πιλότου Σταύρου Τσιγάλογλου από τη Δράμα, που αναζητούταν από την περασμένη Δευτέρα σε όλη την περιοχή από την Κάρλα μέχρι τη Χάλκη.

Πλήρωμα ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα Super Puma της Μοίρας 284, που πέταξε από την Ελευσίνα, βρήκε χθες στις 16:00 τα συντρίμμια του αεροπλάνου κοντά στην περιοχή Αμυγδαλή Λάρισας σε υψόμετρο 750 μέτρων.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν για να μεταβούν στην περιοχή δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Ο πιλότος εντοπίστηκε νεκρός σε απόσταση 5-6 μέτρων από τα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Είναι άγνωστο τι συνέβη και το αεροπλάνο προσέκρουσε στην πλαγιά. Το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος. Στο πλαίσιο της προανάκρισης ενδέχεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη, αλλά για την ώρα δεν θεωρείται βέβαιο, καθώς το μονοκινητήριο αεροπλάνο δεν ήταν νηολογημένο.

Πάντως, την περασμένη Δευτέρα, που σημειώθηκε το δυστύχημα, δεν επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες. Στην περιοχή επικρατούσαν ψιλόβροχο και πυκνή ομίχλη.

Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού

Δυνάμεις πυρόσβεσης μετέβησαν στην περιοχή πεζή. Αφησαν τα οχήματα στην περιοχή όπου υπάρχει εγκατεστημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Εφτασαν στο σημείο που βρισκόταν ο πιλότος σε απόσταση 300 μέτρων από την κεραία ανοίγοντας δρόμο με κοπή κλαδιών δέντρων. Τελικά παρέδωσαν τη σορό στην οικογένεια στις 18:15.

Στο σημείο του δυστυχήματος παρέμεναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που ερευνούσαν τι μπορεί να συνέβη και το μονοκινητήριο κατέπεσε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες το αεροπλάνο είδε ηλικιωμένος στην περιοχή του Αχιλλείου Λάρισας στις παρακάρλιες περιοχές, ενώ από την περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας υπάρχουν πληροφορίες ότι ακούστηκε θόρυβος.

Ο εντοπισμός του αεροπλάνου σήμανε τέλος στις έρευνες στη Μαγνησία.

Η μεγάλη κινητοποίηση συνεχίστηκε χθες σε επίπεδο νομού για τρίτη συνεχόμενη μέρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Β’ ΒΙ.ΠΕ, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας επικέντρωναν τις έρευνες για τον πιλότο στην περιοχή πάνω από τα Κανάλια και μέχρι τη λίμνη Κάρλα.

Στις έρευνες με οχήματα της Πυροσβεστικής συμμετείχα με έξι άτομα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με ένα όχημα και τρία άτομα και το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου.

Η κινητοποίηση άρχισε την περασμένη Δευτέρα μετά από ενημέρωση της κόρης του 62χρονου ότι η οικογένειά της έχασε την επικοινωνία μαζί του ενώ ο πιλότος επέστρεφε στη Δράμα από τη Θήβα με μονοκινητήριο αεροπλάνο. Βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει στον μαραθώνιο.

Το αεροπλάνο του άτυχου πιλότου δεν ήταν νηολογημένο και δεν είχε σχέδιο πτήσης. Το γεγονός δυσκόλεψε ιδιαίτερα τις έρευνες των αρχών που διενεργούνταν από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Πάντως, η συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν καθοριστική. «Αν δεν κινητοποιούνταν πολεμικά αεροσκάφη, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε τον πιλότο», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου