ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μηνύσεις εναντίον της Volkswagen ετοιμάζει ο Δήμος Βόλου

μηνύσεις-εναντίον-της-volkswagen-ετοιμάζει-ο-δ-303008

Αν διαπιστωθεί ότι αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν και στο Βόλο

Υπό παρακολούθηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, τίθεται το σκάνδαλο της Volkswagen. Με εντολή του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, η νομική υπηρεσία θα αναλάβει να παρακολουθήσει τις ανακοινώσεις του γερμανικού κολοσσού για το ποια μοντέλα αυτοκινήτου της συγκεκριμένης εταιρείας έχουν παραποιημένα στοιχεία εκπομπών ρύπων, να διασταυρώσει τους κωδικούς με τα στοιχεία στο Μηχανολογικό, προκειμένου να διαπιστώσει αν, πόσα και ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους του Βόλου με παράτυπο λογισμικό.

Η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο σε επίπεδο υπηρεσιακών οχημάτων, αλλά και οχημάτων ιδιωτών. Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν πρόθεση του Δήμου Βόλου είναι να προσφύγει δικαστικά. Να υποβάλλει μήνυση και αγωγή, διεκδικώντας αποζημιώσεις για τη ατμοσφαιρική επιβάρυνση και τις παρενέργειες της στη δημόσια υγεία, που θα διατεθούν, βεβαίως, υπέρ κοινωφελών σκοπών και ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου, είναι ουσιαστικά ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, που εγείρει θέμα αποζημιώσεων από το γερμανικό κολοσσό για τη βλάβη που προκλήθηκε στο περιβάλλον εξαιτίας των παραποιημένων στοιχείων εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητα του ομίλου.

Αλλωστε, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βόλος, που κάθε χρόνο –ιδίως τους χειμερινούς μήνες- πνίγεται στην αιθαλομίχλη. Εκτός από τη θέρμανση ως σημαντική πηγή ρύπανσης της ατμόσφαιρας έχει καταγραφτεί και η κίνηση των οχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου