ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Περιφερειακός θα είναι σύντομα ασφαλής»

ο-περιφερειακός-θα-είναι-σύντομα-ασφ-299926

Επίσκεψη και ενημέρωση του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη για την εργολαβία Γορίτσα – Αγριά

Για την πορεία της εργολαβίας του Περιφερειακού στο τμήμα από Γορίτσα μέχρι την έξοδο της αρτηρίας στην παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς, ενημερώθηκε χθες ο Δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος κ. Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο έργο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και στελέχη της αναδόχου εταιρείας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου που περιλαμβάνει συγκεκριμένα την κατασκευή της σήραγγας Γορίτσας μήκους 600 μέτρων, της κοιλαδογέφυρας μήκους 450 μέτρων και το τμήμα οδικής σύνδεσης με την παραλιακή οδό Βόλου – Αγριάς μήκους 1 χιλιομέτρου. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα νευραλγικό τμήμα της Περιφερειακής οδού που είναι αναγκαίο για να αποκτήσει επιτέλους ο δρόμος έξοδο. «Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να ξεμπλοκάραμε ένα έργο που ήταν παγωμένο για πάρα πολύ καιρό».

Ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας Α. Αλεξόπουλος ενημέρωσε ότι, παρότι ο συμβατικός χρόνος παράδοσης του έργου λήγει στο τέλος του χρόνου, ο δρόμος θα είναι έτοιμος να αποδοθεί στην κυκλοφορία πολύ νωρίτερα, στις αρχές του καλοκαιριού, υπό την προϋπόθεση ότι και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θα εξασφαλίσει τις αναγκαίες άδειες για τη λειτουργία της σήραγγας, όπως προβλέπεται.

Οσον αφορά την εργολαβία- «σκούπα» από Λαρίσης μέχρι Γορίτσα, με χρηματοδότηση 6,8 εκ. ευρώ που εξασφαλίστηκε με επίμονη διεκδίκηση από εθνικούς πόρους, ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Παπατόλιας επισήμανε σε δήλωσή του ότι «η τελευταία Νομαρχιακή Αρχή στη Μαγνησία είχε συνδέσει την παρουσία της με την έντονα διεκδικητική και σθεναρή στάση απέναντι στην κεντρική εξουσία, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο του Περιφερειακού. Σήμερα που βλέπουμε να ολοκληρώνεται επιτέλους η πρόσβαση του περιφερειακού στην παραλιακή οδό, αισθανόμαστε όλοι δικαιωμένοι. Αυτό που απομένει είναι να ξεπεραστούν τα διοικητικά εμπόδια και οι γραφειοκρατικές δυσκολίες από μέρους του υπουργείου και της κεντρικής διοίκησης, έτσι ώστε να παραδοθεί έγκαιρα, ο δρόμος σε κυκλοφορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου