ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν το βούλευμα για την ΕΡΓΗΛ

περιμένουν-το-βούλευμα-για-την-εργηλ-297017

Θα διαπιστώνει αν υπάρχουν ή όχι ευθύνες, υπηρεσιακές και πολιτικές, για το επίμαχο έργο

Βούλευμα που θα παραπέμπει ή θα απαλλάσσει υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη που διαχειρίστηκαν την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, αναμένει η ΔΕΥΑΜΒ και ο Δήμος Βόλου, μετά την κατάθεση στην εισαγγελία τόσο του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, που κλήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση να ερευνήσουν την υπόθεση, όπως και του πορίσματος του Σώματος Ελεγκτών Δημοσίων Εργων. Τα παραπάνω αποκάλυψε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης ΕΡΓΗΛ με αφορμή σχετική επερώτηση που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μουλάς με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας που διμήνου περίπου έκρινε ότι αυτοδικαίως παραλήφθηκε το έργο. Η απόφαση του Εφετείου έχει τις συνέπειές της, αλλά από μόνη της δεν υπέχει οικονομικές επιπτώσεις για την Επιχείρηση, είπε ο Δήμαρχος για να προσθέσει ότι ως απόρροια αυτής της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας συγκροτείται νέα Επιτροπή για την παραλαβή του επίμαχου έργου, μετά την οποία η Επιχείρηση θα ασκήσει αγωγή για να διεκδικήσει την απόδοση των χρημάτων που πήρε η ΕΡΓΗΛ.

Ο Π. Σκοτινιώτης μιλώντας για την ΕΡΓΗΛ είπε ότι είναι η σοβαρότερη υπόθεση που κληρονόμησε η σημερινή Δημοτική Αρχή από το παρελθόν και δήλωσε ότι το θέμα με τις πολλές δικαστικές εκκρεμότητες θα έχει μέλλον, καθώς, όπως εκτίμησε, δεν πρόκειται να κλείσει ούτε την επόμενη πενταετία. Την Πέμπτη πάντως το θέμα συζητείται στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που θα εξετάσει εάν εκτελέστηκε το έργο, που υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία ότι εκτέλεσε. Σημειώνεται ότι οι επιμετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ έδειξαν ότι δεν εκτελέστηκε έργο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Η νέα επιτροπή που συγκροτήθηκε να προχωρήσει εκ νέου σε επιμέτρηση και θα καταθέσει αγωγή εναντίον της ΕΡΓΗΛ. Ο δήμαρχος δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια κατατρομοκράτησης υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, με αγωγές.

Οπως ανέφερε κατατέθηκε πριν λίγες ημέρες αγωγή της ΕΡΓΗΛ εναντίον του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, με στόχο να μην γίνει καταγραφή του φυσικού αντικειμένου που εκτελέστηκε. «Πρέπει να στείλουμε όλοι μήνυμα υπεράσπισης των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου.

Ο Γ. Μουλάς τόνισε ότι οι ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων είναι βαρύτατες και κάλεσε το δήμαρχο να μιλήσει με ονόματα για τις ευθύνες. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά πρόσθεσε ο κ. Μουλάς. Η Επιτροπή Παρακολούθησης και η Επιτροπή Παραλαβής του έργου δεν είχαν το φιλότιμο να καταγράψουν αυτά που επιχειρεί να καταγράψει η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ; ανέφερε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου