ΤΟΠΙΚΑ

Υποβολή αιτήσεων για εγγραφή στο Μητρώο Σημείων Υδροληψίας

υποβολή-αιτήσεων-για-εγγραφή-στο-μητρ-288886

Αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) έως τις 15 Μαΐου 2014 καλούνται να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ή χρήστες σημείων υδροληψίας από επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Αειφόρου Ανάπτυξης και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Βόλου.

Επισημαίνεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήθηκε πρόσφατα στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α, Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας για τη συνολική εγγραφή των σημείων υδροληψίας και των απολήψιμων ποσοτήτων ύδατος από τα επιφανειακά και υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας. Το μητρώο περιλαμβάνει τόσο τα ενεργά σημεία υδροληψίας όσο και τα ανενεργά, δηλαδή αυτά που δεν χρησιμοποιούνται αλλά οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να τα διατηρούν για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση ή ως διακοσμητικά στοιχεία, όπως παλιά πέτρινα πηγάδια σε αυλές σπιτιών.

Στο Ε.Μ.Σ.Υ. εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα σημεία υδροληψίας από επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

Η αίτηση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του ενδιαφερομένου ως προς την ιδιότητά του ως δικαιούχου. Ο τύπος και το περιεχόμενο της αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου http://dimosvolos.gr. Επίσης μπορούν να παραλαμβάνονται και από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου (σοφίτα κτιρίου Σπίρερ, Μικρασιατών 81, τηλ. 2421356891,-892). Ο φάκελος με την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση – αφού επικυρωθούν για το γνήσιο της υπογραφής σε ΚΕΠ-, κατατίθεται στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία, επιβάλλεται από το Γενικό Γραμματέα της αρμόδιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρόστιμο, σύμφωνα με το Ν.3199/2001, 1.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου