ΤΟΠΙΚΑ

Aντιπλημμυρική θωράκιση παρακάρλιων περιοχών

aντιπλημμυρική-θωράκιση-παρακάρλιων-288280

Ενα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των έργων στην Κάρλα έγινε χθες καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Κατασκευή υπολειπόμενων αντιπλημμυρικών έργων στη λεκάνη λίμνης Κάρλας», αρχικού προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης του χειμάρρου Αμυρου σε μήκος 3.200μ. περίπου και συγκεκριμένα, ευθυγραμμίσεις κατά τμήματα της κυρίας κοίτης, διαμόρφωση καμπύλων με μεγάλες ακτίνες, εκβαθύνσεις και διαπλατύνσεις της κύριας κοίτης, όπου απαιτούνται, μόρφωση προστατευτικών αναχωμάτων κατά τμήματα και κατασκευή του έργου συμβολής του χειμάρρου στο «Συλλεκτήρα 3».

Επιπλέον, περιλαμβάνει εργασίες διευθέτησης στο ρέμα που διέρχεται μέσα από τον Οικισμό της Ανάβρας, οι οποίες αποτελούν τη συνέχεια των έργων διευθέτησης του χειμάρρου Αμυρου εκ των ανάντη σε μήκος 1.090 μέτρων.

Με την ολοκλήρωση του έργου ενισχύεται άμεσα η αντιπλημμυρική προστασία των όμορων περιοχών και ιδιοκτησιών και συνολικότερα επιταχύνεται η ολοκλήρωση του Μεγάλου Εργου της «Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας».

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Περιφέρειας Θεσσαλίας και η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου