ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ασφαλτικά και διαγραμμίσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου

νέα-ασφαλτικά-και-διαγραμμίσεις-σε-δι-288315

Τη στιγμή κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες εργασίες για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου Μαγνησίας, απέβη άγονος ο διαγωνισμός για νέα εργολαβία έργων τοποθέτησης νέων ασφαλτικών, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα πρέπει να προχωρήσει εκ νέου στην προκήρυξή του.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Την τρέχουσα περίοδο εκτελούνται εργασίες, συνολικού μήκους περίπου πέντε χιλιομέτρων σε Ξουρίχτι, Μούρεσι, Μυλοπόταμο κ.α. σημεία στο Πήλιο, ενώ από την περιοχή του Αλμυρού άρχισαν οι διαγραμμίσεις σε νέους ασφαλτοτάπητες.

Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η διαγράμμιση με θερμοπλαστικό χρώμα των κυριότερων κόμβων που βρίσκονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, με στόχο την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων αλλά και των πεζών.

Οι διαγραμμίσεις θα συνεχιστούν και στο Πήλιο με λευκό χρώμα καθώς όπως τονίστηκε από την Π.Ε. Μαγνησίας, κίτρινο χρώμα διαγραμμίσεων χρησιμοποιείται αυστηρά σε δίκτυο που βρίσκεται σε περιοχές με υψόμετρο τουλάχιστον 1.200 μ. ή σε σημεία του δικτύου που υπάρχει κίνδυνος και η κίτρινη λωρίδα, προειδοποιεί για την επικινδυνότητα όπως κατολισθήσεις κ.α.

Εγκρίσεις μελετών και έργων

Σε εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.488.849,87 ευρώ προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ειδικότερα για τη Μαγνησία, εγκρίθηκαν η τοπογραφική αποτύπωση – μελέτη για την αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Σκόπελος – Γλώσσα προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, θα αναδειχθεί μειοδότης επαναληπτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της 10/9/2015 για το έργο της «Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης Αντλιοστασίων και Δομών της Λίμνης Κάρλας» Προϋπολογισμός έργου: 73.800,00 €. Επίσης θα τεθεί προς έγκριση το πρακτικό για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Καθαρισμός υδατορεμάτων Π.Ε Μαγνησίας έτους 2015». Προϋπολογισμός: 100.000,00 € αλλά και το πρακτικό της δημοπρασίας για την ολοκλήρωση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά αλλά και της συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου και του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου