ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν ΤΕΕ – ΔΕΥΑΜΒ

νέο-ραντεβού-στα-δικαστήρια-δίνουν-τε-276534

Δικαστική διαμάχη μέρος δεύτερο μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΤΕΕ Μαγνησίας, με αφορμή την αντικατάσταση του δεύτερου από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης της πρώτης. Η επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτές τις προσφυγές τόσο της ΔΕΥΑΜΒ όσο και του Δήμου Βόλου, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία ουσιαστικά ακύρωνε απόφαση του δήμου Βόλου για την αντικατάσταση του ΤΕΕ από το ΓΕΩΤΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Το ΤΕΕ Μαγνησίας ωστόσο δηλώνει ότι θα προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη.

Στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, είχε προσφύγει η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα. Η Αποκεντρωμένη δικαίωσε την κ. Καπούλα, ακυρώνοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου βάσει της οποίας αντικαταστάθηκε το ΤΕΕ από το ΓΕΩΤΕΕ στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. ΔΕΥΑΜΒ και δήμος Βόλου, προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης, υποστηρίζοντας ότι είναι εκπρόθεσμη. Η επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτή τη διπλή προσφυγή, κλείνοντας το κεφάλαιο της συμμετοχής του ΤΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλου, ανακοινώνονται τα εξής:

«Πλήρη δικαίωση για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και συγκεκριμένα για την απόφαση της να αντικατασταθεί από το ΔΣ της επιχείρησης, το ΤΕΕ Μαγνησίας, ως εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, αποτελεί η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Επειδή προφανώς η απόφαση δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στην κ Πρόεδρο του ΤΕΕ και στα ΜΜΕ που την στήριξαν στον αγώνα της κατά της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου, σας κοινοποιούμε την απόφαση μήπως και δημοσιοποιηθεί, αφού μέχρι τώρα δεν έχει τύχει ανάλογης προβολής με άλλες αποφάσεις. Υποθέτουμε λόγω στενοχώριας».

Το ΤΕΕ

Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, η Πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα προαναγγέλλει νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, το ΤΕΕ, ως επιστημονικός και κοινωνικός φορέας εκφράζει την αντίθεσή του τόσο με το διατακτικό όσο και το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, η οποία έκρινε την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ, εξετάζοντας αποκλειστικά ένα τυπικό και εντελώς διαδικαστικό στοιχείο των ενεργειών του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η Επιτροπή έκρινε μόνο το μέρος της προσφυγής που αφορούσε την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Γ.Γ., δηλαδή τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια και όχι το περιεχόμενο αυτής. Συνεπώς, η ουσία και η κατά παράβαση του νόμου διαδικασία, που ακολούθησε η ΔΕΥΑΜΒ, ως προς την αντικατάσταση του ΤΕΕ, δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση αντικείμενο έρευνας και ως εκ τούτου, στοιχείο του περιεχομένου της εν λόγω απόφασης.

Εύλογη, λοιπόν απορία προκαλεί η αίσθηση δικαίωσης και ικανοποίησης που πανηγυρικά διαδηλώνει η ΔΕΥΑΜΒ, ενώ μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει.

Η ΔΕΥΑΜΒ παραμένει εκτεθειμένη ως προς την απόφασή της για την αντικατάσταση του ΤΕΕ, εφόσον δε δικαιώθηκε επ’ ουδενί, εκτός αν, κατ’ ένα παράδοξο τρόπο, δικαίωση θεωρεί το τυχόν εκπρόθεσμο μιας απόφασης του Γ.Γ.

Είναι σαφές ότι το ΤΕΕ θα προσφύγει νόμιμα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων για την εφαρμογή της απόφασης καθώς εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσία των θεμάτων και δεν στεκόμαστε στους τύπους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου