ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για δίδυμο κυκλικό κόμβο – Ένταση & αποχωρήσεις στο δημοτικό συμβούλιο

πράσινο-φως-για-δίδυμο-κυκλικό-κόμβο-273247

Πράσινο φως για την κατασκευή δίδυμου κυκλικού κόμβου στη Ν. Ιωνία άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ο νέος κυκλικός κόμβος θα χωροθετηθεί στη διασταύρωση των οδών Αναπαύσεως, Μαιάνδρου, Μερκούρη και Καζανάκη, όπου παρατηρείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας, Θανάσης Σταυρίδης, η λειτουργία του δίδυμου κυκλικού κόμβου θα καταργήσει συνολικά οκτώ φωτεινούς σηματοδότες.

Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους όταν τον λόγο ζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Ιάσονας Αποστολάκης. Η τοποθέτηση του κ. Αποστολάκη δεν ακούστηκε διαδικτυακά, καθώς το μικρόφωνο έκλεισε, πριν ο δήμαρχος εξαπολύσει εναντίον του σφοδρή επίθεση.

«Είσαι νούμερο και αστείος. Δεν αξίζει να παίρνει κανείς στα σοβαρά ό,τι λες. Άνθρωπος κρατικοδίαιτος που δεν έχει δουλέψει στη ζωή του. Τον φύτεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είσαι άσχετος σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι θετικό. Εδώ μιλάμε για την εξέλιξη της πόλης. Οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, δημιουργούμε», καταφέρθηκε εναντίον του κ. Αποστολάκη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ο κ. Αποστολάκης και η ομάδα του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν και όταν ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Ριζόπουλος, με αφορμή τον νέο κυκλικό κόμβο, αναφέρθηκε στη νησίδα που δημιουργήθηκε και με την οποία έκλεισε το άνοιγμα στη Λαρίσης από την προέκταση της Καραμπατζάκη προς τη Νεαπόλεως. «Διαμαρτύρονται επαγγελματίες και κάτοικοι και δημιουργούνται επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες», υποστήριξε ο κ. Ριζόπουλος.

«Εμείς λειτουργούμε με σχεδιασμό, μελέτη και με γνώμονα το συμφέρον όλης της πόλης κι όχι με βάση πελατειακές σχέσεις. Αποφασίστηκε να κλείσει η νησίδα για να καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες ανάμεσα στους κυκλικούς κόμβους, προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή. Τις γνωρίζουμε τις αντιδράσεις, την πρόταση όμως έκαναν για το καλό του συνόλου συγκοινωνιολόγοι», σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Έντονοι διάλογοι μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της ΛΑΣ, καταγράφτηκαν και με αφορμή ερωτήσεις της παράταξης της ήσσονος μειοψηφίας για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Βόλου αλλά και το πρόβλημα των αδέσποτων στην Πορταριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου