ΤΟΠΙΚΑ

Διαδοχικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας

διαδοχικές-εκπαιδευτικές-επισκέψεις-273470

Την Τετάρτη 1.12 το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας υποδέχθηκε το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαν στους χώρους του Μουσείου όπου είδαν, έμαθαν και θαύμασαν την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Μακρινίτσας. Οι μαθητές γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13 ο αιώνα έως τον 20 ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου.

Την ίδια μέρα, μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ‘’Από τη Μακρινίτσα… στους Αγίους Τόπους’’.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ε.έ., μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, συμμετείχαν κι αυτοί στο ίδιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Γνώρισαν την εκκλησιαστική ιστορία και τον πολιτισμό της Μακρινίτσας από τον 13 ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα, θαύμασαν τη μεγάλη συλλογή των εκκλησιαστικών κειμηλίων του Μουσείου και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στο ταξίδι των Προσκυνητών προς τους Αγίους τόπους. Τα παιδιά θαύμασαν τα τρία μεγάλων διαστάσεων Προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων στη συλλογή του μουσείου και παρατήρησαν τις σκηνές που απεικονίζουν την τοπογραφία των ιερών προσκυνημάτων που σχετίζονται με τη ζωή του Χριστού.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος η ομάδα των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Λεχωνίων, μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε “προσκυνητές” και με τη βοήθεια ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού ξεκίνησαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας απευθύνει πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και την μαθητική κοινότητα της περιοχής μας να επισκεφθούν την όμορφη και γραφική Μακρινίτσα, να ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου και να συμμετάσχουν σε ένα από τα 5 εκπαιδευτικά προγράμματά του.

Υπενθυμίζουμε ότι το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι:

Από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη 10.00 π.μ – 4.00 μ.μ

Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10.00 π.μ – 6.00μ.μ

Για εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη των εκπαιδευτικών επισκέψεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Γκαραγκούνη Καλλιόπη καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου