ΤΟΠΙΚΑ

Απαγόρευση χρήσης νερού

απαγόρευση-χρήσης-νερού-272908

Οδηγίες για απαγόρευση της χρήσης του νερού, από πόση μέχρι μαγείρεμα και παρασκευή τροφής – εξέδωσε η ΔΕΥΑΜΒ για την Πορταριά, το Κατηχώρι, τις Σταγιάτες και την Αλλη Μεριά. Τα αποτελέσματα αναλύσεων στο σύνολο της δημοτικής ενότητας Πορταριάς, κατέδειξαν επιβάρυνση του νερού με μικροβιακό φορτίο, μετά τη νέα καταστροφή του χλωριωτή στη δεξαμενή της Πορταριάς και έρχονται να επιβεβαιώσουν ευρήματα από τους ελέγχους της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα οποία υπήρχε επιβάρυνση στο νερό στις Σταγιάτες.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε στις 14 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την καταστροφή του χλωριωτή στη δεξαμενή της Πορταριάς, όπου μάλιστα υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ βρήκαν απειλητικά σημειώματα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, κατέδειξαν μικροβιακή επιβάρυνση του νερού σε όλα τα σταθερά σημεία δειγματοληψίας: Πορταριάς, Κατηχώρι, Σταγιάτες και Άλλη Μεριά. Εξαιρείται μόνο η εξωτερική βρύση στο Μύρτιλλο.

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημέρωσε άμεσα τις υγειονομικές αρχές και τον αντιδήμαρχο δημοτικών ενοτήτων, Δημ. Λιβογιάννη και εξέδωσε απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.
Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ δεν κρύβει τη βαθιά ανησυχία της -όπως υπογραμμίζει- για τις επανειλημμένες φθορές και αντιδράσεις κατοίκων για την λειτουργία του συστήματος χλωρίωσης. Πρόκειται μάλιστα να προχωρήσει στην εγκατάσταση νέου συστήματος χλωρίωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου