ΤΟΠΙΚΑ

Κατάλληλο το νερό σε Αγ. Λαυρέντιο και Ανω Λεχώνια έδειξαν οι αναλύσεις

κατάλληλο-το-νερό-σε-αγ-λαυρέντιο-και-α-415046

Μετά την εγκατάσταση συστημάτων χλωρίωσης σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ

Κατάλληλο για πόση, μαγείρεμα και πλύσιμο φαγώσιμων είναι το νερό σε Αγιο Λαυρέντιο και Ανω Λεχώνια, μετά τα αποτελέσματα νέων αναλύσεων δειγμάτων στις οποίες προχώρησε η ΔΕΥΑΜΒ.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, με απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, είχαν σφραγιστεί οι κοινόχρηστες βρύσες και ίσχυε απαγόρευση της χρήσης νερού για πόση, μαγείρεμα και πλύσιμο φαγώσιμων, καθώς μετά από αναλύσεις είχαν ανιχνευθεί στο πόσιμο νερό ολικά κολοβακτηροειδή, εντερόκοκκοι και e-coli.

Στις δύο περιοχές εγκαταστάθηκαν συστήματα χλωρίωσης του νερού και έγιναν νέες δειγματοληψίες. Σήμερα κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων, βάσει των οποίων προκύπτει ότι «το νερό ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Λαυρεντίου και Ανω Λεχωνίων καθώς και αυτά της κοινόχρηστης βρύσης στο Μαλάκι, ικανοποιεί πλέον τις απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

«Ως εκ τούτου αίρεται η απαγόρευση που είχε ανακοινωθεί στις 09/07/2015 από τη ΔΕΥΑΜΒ περί χρήσης του νερού στις ως άνω Τοπικές Κοινότητες για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου