ΤΟΠΙΚΑ

Αφιερωμένες στην αντιμετώπιση των αιρέσεων οι Ιερατικές συνάξεις

αφιερωμένες-στην-αντιμετώπιση-των-αι-271578

Η ανάγκη ενίσχυσης της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής Εκκλησίας υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής ιερατικής σύναξης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως, ανοίγοντας έναν ευρύ κύκλο αναφοράς στις σύγχρονες αιρέσεις.

Αφιερωμένες στην ενημέρωση των Κληρικών για το σκηνικό των σύγχρονων αιρέσεων και παραθρησκευτικών κινήσεων και στους τρόπους ποιμαντικής αντιμετώπισής τους είναι οι Γενικές Ιερατικές Συνάξεις της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, για το νέο Ιεραποστολικό έτος.

Τον αγιασμό έναρξης τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στο χαιρετισμό του εξήγησε ότι «η ραγδαία εξάπλωση των ποικιλώνυμων αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων, καθώς και τα πολλαπλά ποιμαντικά προβλήματα που αυτές δημιουργούν, μας αναγκάζουν όχι μόνο να εγκύψουμε και στην δική μας ποιμαντική δραστηριότητα, αλλά και να την εξετάσουμε ταυτόχρονα σ’ όλες της τις μορφές».

Σε άλλο σημείο, ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε, «όταν οι οποιοιδήποτε αιρετικοί γυρνούν από πόρτα σε πόρτα, για να μιλήσουν δήθεν για την αγάπη του Θεού, εμείς ως ποιμένες και διδάσκαλοι, ως πατέρες πνευματικοί, πού είμαστε; Ασχοληθήκαμε με ποιμαντικό ενδιαφέρον και αγάπη, επισκεφθήκαμε όταν έπρεπε αυτά τα σπίτια; Έχουμε σκεφθεί τί λόγο θα δώσουμε για τις αστήρικτες αυτές ψυχές; Το φιλανθρωπικό έργο μας φυσικά και είναι κάτι πολύ σημαντικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Και η τοπική μας Εκκλησία εγκαίρως έκανε σημαντικά βήματα, με τα Σπίτια Γαλήνης και το «Δος ημίν σήμερον», ώστε ένα πιάτο φαγητό να μην λείπει σήμερα από κανέναν. Αλλά δεν πρέπει να εξαντλήσουμε την ποιμαντική μέριμνα μας μόνο στο υλικό αυτό κομμάτι αδιαφορώντας για τις πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου