ΤΟΠΙΚΑ

Εφτιαξαν στολίδια από… ζυμάρι

εφτιαξαν-στολίδια-από-ζυμάρι-267686

Η Βολιώτισσα Κωνσταντία Χαλάτση επιμελήθηκε τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Ωραιόκαστρο, με τη συμμετοχή συμπαικτών της από το master chef

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δεκάδες μικροί… σεφ, χάρη στην πρωτότυπη εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Κέντρο του Δήμου Ωραιοκάστρου, με την επιμέλεια της Βολιώτισσας Κωνσταντίας Χαλάτση και τη συμμετοχή συμπαικτών της από το master chef. Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τον πλήθος του κόσμου, που παρευρέθηκε, να επικροτεί με το θερμό του χειροκρότημα την προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ταλαντούχα Βολιώτισσα, η οποία συμμετείχε στο master chef και πήρε την πολυπόθητη ποδιά, εντυπωσιάζοντας τους κριτές με την κακαβιά που παρασκεύασε, ήταν η «ψυχή» της χριστουγεννιάτικης γιορτής, που συμμετείχαν εκπρόσωποι από 72 Παιδικούς Σταθμούς.

«Από τότε που πηγαίνουν τα παιδιά μου στο σχολείο, τα Χριστούγεννα ετοιμάζω μια γιορτή και κάθε χρόνο βγαίνει μεγαλύτερη. Φέτος σκέφτηκα ότι τα παιδιά θα χαίρονταν πολύ να γνωριστούν με αγαπητούς συμπαίκτες μου και να κάνουμε μια δράση όλοι μαζί. Συζήτησα με τους αρμόδιους του Δήμου Ωραιοκάστρου, να εντάξουμε στον εορτασμό των Χριστουγέννων το εργαστήρι μου. Ως επόπτρια Παιδικών Σταθμών και Σωματείων, έστειλα την ιδέα μου στις Διευθύνσεις των Μονάδων Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής που εποπτεύω και αφού ο Δήμος δέχθηκε, ξεκίνησε η προσπάθεια» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η εκδήλωση «φιλοξενήθηκε» στο κατάλληλο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, στο υπαίθριο εμπορικό κέντρο, δίπλα στο εντυπωσιακό, φωτισμένο δέντρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγγέλων έλευσις» του Δήμου Ωραιοκάστρου, με επίτιμους προσκεκλημένους τους παίκτες του master chef, Παντελή Βούρο, Ζαχίρ Γιαβαρί και Χρήστο Μπάρκα, οι οποίοι απέκτησαν επίσης την ποδιά του master chef, συμμετέχοντας στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Χαρούμενη γιορτή για όλους

Οι τρεις σεφ, αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Κωνσταντίας Χαλάτση, απέδειξαν ότι η χαρά δεν εκπορεύεται μόνο από τα υλικά αγαθά, ιδιαιτέρως τα Χριστούγεννα που προσφέρονται για εκδηλώσεις εθελοντισμού και αγάπης. Εδωσαν και πήραν χαρά, φτιάχνοντας τη ζύμη μπροστά στα παιδιά, κι έδειξαν, ο καθένας το δικό του τρόπο, τα μυστικά για την δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών με απλά υλικά, αλεύρι, νερό και αλάτι, έμπνευση και φαντασία.

Δημιούργησαν εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια με οδηγό το αστέρι, ενώ πριν την εκδήλωση, προηγήθηκε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων «το σπίτι της Αρσις», που αποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό την πρόσκληση συμμετοχής.

Η εκδήλωση σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε η Κωνσταντία Χαλάτση που επιμελήθηκε τη δράση και την παρουσίασε, δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της. Βλέποντας το εμπορικό κέντρο γεμάτο ασφυκτικά, με τον κόσμο να έχει κατακλίσει τον χώρο μέχρι τους εξώστες, έστειλε σε όλους «ένα μεγάλο ευχαριστώ που επιβεβαιώσατε τη θεωρία μου «ένας κούκος φέρνει, άλλους κούκους», όπως είπε χαρακτηριστικά. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, και την υπόσχεση για ανάλογες δράσεις στο μέλλον.

Πρωτότυπη παρουσίαση

Πολλαπλοί οι στόχοι και η σημασία της παραπάνω πρωτοβουλίας, καθώς βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν, ότι έχουν θέση στην κουζίνα με απλές παρασκευές, ενώ παράλληλα έδωσε στους διοργανωτές την ευκαιρία να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα οικολογίας και οικονομίας. «Μπορούμε να διασκεδάσουμε, φτιάχνοντας μόνοι μας τα στολίδια μας, για εμάς ή για να τα χαρίσουμε. Και τα φτιάχνουμε από φυσικά υλικά, που μπορεί να είναι ανακυκλώσιμα, όπως ένα πακέτο αλεύρι που έχει λήξει, που μπορεί να μην τρώγεται, αλλά παραμένει χρήσιμο», υπογράμμισε η Κωνσταντία Χαλάτση.

Επιπλέον το χριστουγεννιάτικο μήνυμα είναι, ότι «αυτή η εκδήλωση είναι φτιαγμένη για να προσφέρει χαρά σε όλους, στο πλαίσιο των γιορτών. Είναι ένα εργαστήρι σε ανοιχτό χώρο, που μπορεί να το φροντίσουν όλοι όσοι συνεισφέρουν, αλλά δεν έχει αποκλειστικούς αποδέκτες, καθώς είναι οι λίγοι εκείνοι που θα μεταδώσουν τη χαρά σε όλους. Εχει επίσης το μήνυμα της αποκέντρωσης. Είναι μια πρόσκληση για να προσεγγίσουμε την πόλη μας και πέρα από το κέντρο της» τόνισε η χαρισματική Βολιώτισσα, η οποία εξέφρασε, για μια ακόμη φορά, έμπρακτα, τις κοινωνικές της ευαισθησίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου