ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισαν το καλάθι της αλληλεγγύης

γέμισαν-το-καλάθι-της-αλληλεγγύης-263214

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο «Εσταυρωμένος» αποδέχτηκε την προσφορά κοινωνικής αλληλεγγύης των διδασκόντων και μαθητών του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας. Με την προτροπή της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών, οι μαθητές συγκέντρωσαν, με γρήγορα αντανακλαστικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, για να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες και δομές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την πρωτοβουλία κοινοποίησε ο Σύλλογος «Εσταυρωμένος» με σχετική ανάρτησή του στη διαδικτυακή του σελίδα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες «σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου για την πρωτοβουλία τους».

«Είναι μια δραστηριότητα την οποία πραγματοποιούμε χρόνια στο σχολείο. Επί πολλά χρόνια συγκεντρώνουμε τρόφιμα και τα προσφέρουμε, μαζί με τους μαθητές, σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Βάσσα Παρασκευά.

Το καρότσι της κοινωνικής αλληλεγγύης του σχολείου, γεμίζει συνεχώς από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. «Δεν περιορίζουμε μόνο στις γιορτές τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, γιατί οι ανάγκες υπάρχουν όλη τη χρονιά» επισημαίνει η κ. Παρασκευά, για να προσθέσει ότι «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης, της έννοιας του πλησίον, της ενσυναίσθησης, της βοήθειας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό και γι’ αυτό τον λόγο το προωθούμε».

Ιδιαίτερα συγκινητική η πρωτοβουλία διδασκόντων και μαθητών, όπως επισημαίνει, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του «Εσταυρωμένου» Λάμπρος Γιωτόπουλος. «Μας συγκίνησε το γεγονός ότι τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν σε δύο, μόλις, μέρες. Τα παιδιά έχουν μεγάλες ευαισθησίες και ο εθελοντισμός τους αγγίζει. Είναι πολύ συγκινητική η συνεισφορά των παιδιών στο έργο του Συλλόγου» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος του «Εσταυρωμένου».

Τα τρόφιμα διατέθηκαν ήδη σε δομές που τα έχουν ανάγκη, με τον κ. Γιωτόπουλο να τονίζει ότι «τα παιδιά είναι η ελπίδα και δίνουν ελπίδα για το μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου