ΤΟΠΙΚΑ

Απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου η παρέλαση στο Βόλο

απουσία-κυβερνητικού-εκπροσώπου-η-πα-259802

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, η παρέλαση για την εθνική επέτειο του 1940, πραγματοποιήθηκε χωρίς κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βόλο. Την ίδια ώρα που στη γειτονική Λάρισα, την Κυβέρνηση εκπροσωπούσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο Βόλος έμενε χωρίς Κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Τα κάγκελα και η εξέδρα μπορεί να έφυγαν από την παρέλαση, μαζί όμως έφυγαν και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Οι… απουσίες της Κυβέρνησης στο Βόλο, άρχισαν να… μετρούν από τον περσινό εορτασμό για το ηρωικό έπος του ’40. Συνεχίστηκαν τον περασμένο Μάρτιο, στην επέτειο του ’21 και τρίτωσαν στην προχθεσινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις – απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου, παρέστη ο Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ανέβηκε στη μικρή εξέδρα, μαζί με το δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο και το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο.
Βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων πήραν θέσεις κάτω από την εξέδρα μαζί με τον κόσμο, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια. Στις επετειακές εκδηλώσεις το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρ. Μπουκώρος και η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Περί τους 1.200 μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, 22 πολιτιστικοί σύλλογοι, έξι τμήματα του Ελληνικού Οδηγισμού, πέντε τμήματα προσκόπων, σώματα ασφαλείας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών σωμάτων απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Αγοραστός έκανε την εξής δήλωση:

«Τις ημέρες αυτές της επετείου του Επους του ‘40 θυμόμαστε και τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στην αντίσταση. Θυμόμαστε όλες τις νίκες και ήττες που οδήγησαν στη χώρα στην οποία ζούμε σήμερα. Θυμόμαστε και τιμούμε το παρελθόν αλλά δε μαθαίνουμε από αυτό. Ξεχνάμε το απλό αλλά κρίσιμο μάθημα: Οτι οι νίκες γεννιούνται μέσα την ενότητα και τη συνεργασία με ισχυρούς συμμάχους, ενώ οι ήττες μέσα από την διχόνοια και τα παραμύθια. Οι συμμαχίες, η ενότητα και η μακρόχρονη στρατηγική όμως απαιτούν μνήμη, γνώσεις και σκληρή δουλειά. Επείγει να εργαστούμε σκληρά για την εθνική ανόρθωση».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στο Βόλο για την επέτειο του 1940 (φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου