ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός… τουριστικού χάρτη για το Δήμο Βόλου η Κωνσταντινούπολη

εκτός-τουριστικού-χάρτη-για-το-δήμο-771725

Με τις βαλίτσες στο χέρι… έμεινε αποστολή του Δήμου Βόλου, που επρόκειτο να συμμετάσχει στη διεθνή τουριστική έκθεση στην Κωνσταντινούπολη, κατά το τετραήμερο, από 22 έως 25 Ιανουαρίου 2015. Επείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, στήνει… οδοφράγματα στην αποστολή, η οποία αναγκάζεται να τραβήξει χειρόφρενο και να αλλάξει πορεία.

Η συμμετοχή στην ίδια έκθεση του ψευδοκράτους και της πΓΔΜ φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια πολιτικών επιλογών στην Ελλάδα, που αποφάσισε να απέχει από τη διοργάνωση. Οι εξελίξεις σε διεθνές πολιτικό επίπεδο φαίνεται να επηρεάζουν και την τουριστική πολιτική της χώρας.

Η παρουσία του Δήμου Βόλου στη συγκεκριμένη έκθεση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής για το νέο έτος. Μόνο που από το πρόγραμμα θα πρέπει πλέον να εξαιρεθεί η συγκεκριμένη έκθεση για πολιτικούς λόγους.

Στο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που στάλθηκε στις 20 Νοεμβρίου, με τη μορφή κατεπείγοντος στις Περιφέρειες και στους Δήμους της χώρας, το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, επισημαίνει με αφορμή την έκθεση: «EastMediterraneanInternationalandTravelExhibition», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα 22 έως 25 Ιανουαρίου 2015:

«Αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, επισημαίνεται ότι λόγω της παρουσίας του ψευδοκράτους και της πΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία στην έκθεση, η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε αυτή.

Κατόπιν των ανωτέρω και όπως ρητά αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, σας επισημαίνουμε, όπως αποφύγετε τυχόν συμμετοχή σας στην εν λόγω έκθεση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και συνεργασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου