ΤΟΠΙΚΑ

Λυόμενες αίθουσες στην Αγριά

λυόμενες-αίθουσες-στην-αγριά-258574

Σε δύο λυόμενες αίθουσες θα στεγαστούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι μαθητές του Λυκείου Αγριάς, καθώς υπάρχουν υπεράριθμοι εξήντα πέντε μαθητές και οι οποίοι δεν έχουν τις κατάλληλες αίθουσες για τα εργαστήρια που υπάρχουν στα τμήματα κατεύθυνσης. Στο Δήμο Βόλου δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, αφού τα λυόμενα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Ωστόσο αντιλαμβάνονται, όπως λένε, ότι τα χρονικά περιθώρια μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι εξαιρετικά περιορισμένα για την κατασκευή νέων αιθουσών. Κάτι που, όπως σημειώνουν, μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμα, αφού από το Δήμο και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών υπάρχει η δυνατότητα να συνταχθεί μελέτη για την προσθήκη τεσσάρων νέων αιθουσών, οι οποίες στη συνέχεια θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Για το θέμα αυτό είχαν συνάντηση προχθές ο τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Νίκος Στόικος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα. Στην ίδια συνάντηση ήταν ακόμη παρόντες η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθηνά Μπαϊράμη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκης.

Ερευνα για τα όμβρια

Εξάλλου για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα στελέχη από το βιολογικό της ΔΕΥΑΜΒ επισκέφθηκαν χθες την Αγριά και πήραν και νέα δείγματα από υπονόμους από διάφορα σημεία του πρώην Δήμου, σε μία προσπάθεια να επανεξετάσουν αν μέσα στα δίκτυα ομβρίων που καταλήγουν στη θάλασσα, υπάρχουν παράνομες συνδέσεις, από τις οποίες τα λύματα καταλήγουν, αντί για τους σηπτικούς βόθρους, στη θάλασσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τελικό αποδέκτη, τον Παγασητικό. Οι αλλεπάλληλες λήψεις δειγμάτων σημειώνει ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νίκος Στόικος, έχουν ως στόχο να εντοπιστεί η χημική σύσταση των λυμάτων που ενδεχομένως θα βρεθούν στα δείγματα, όπως επίσης και τα σημεία εκροής τους, καθώς όπως λέει ο κ.. Στόικος τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά, προκειμένου να «δεθούν» με αδιάσειστα πειστήρια όσοι πιθανά ενέχονται στη ρύπανση του τελικού αποδέκτη.

Εργασίες ηλεκτροφωτισμού

Εξάλλου συνεχίστηκαν και χθες οι εργασίες για την τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο Σουτραλί που ήταν πεπαλαιωμένο και το οποίο είχε καταστραφεί. Λόγω της εργασίας των μηχανημάτων του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου προκλήθηκαν αντιδράσεις από τους λουόμενους που διαμαρτύρονταν για το χρόνο που επέλεξε ο Δήμος για τις συγκεκριμένες εργασίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτός είναι ο λόγος που τα μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μόνον μέχρι τις 11.30 το πρωί, προκειμένου να μην προκαλείται όχληση στους λουόμενους από το θόρυβο και τη σκόνη των μηχανημάτων τις ώρες αιχμής. Λόγω του μειωμένου ωραρίου εργασίας των συνεργείων οι σχετικές εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Στόικο, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο Σάββατο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου