ΤΟΠΙΚΑ

Γιατρούς και κονδύλια για το ΠΕΔΥ

γιατρούς-και-κονδύλια-για-το-πεδυ-257434

Ζητούν οι συνταξιούχοι – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ιατρεία

Προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση του ΠΕΔΥ προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι ζήτησαν οι συνταξιούχοι που χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά από απόφαση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.

Ομιλητής, εκ μέρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος, Ρούσσας Γεώργιος, ενώ μετά τη συγκέντρωση, η αντιπροσωπία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων νομού Μαγνησίας συναντήθηκαν και κατέθεσαν το υπόμνημα των συλλόγων στο Διευθυντή του ΠΕΔΥ Βόλου Γιώργο Μπακούλα.

Οι συνταξιούχοι ανάρτησαν στα κάγκελα των παραθύρων των ιατρείων του ΠΕΔΥ το πανό της παράστασης-διαμαρτυρίας με σύνθημα «Διεκδικούμε σύγχρονο αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος».

«Η κυβέρνηση δεν πάει να αντιμετωπίσει, σημείωσε με νόημα στην ομιλία του ο κ. Ρούσσας την άθλια κατάσταση στην υγεία. Με την ατέλειωτη αναμονή στα ιατρεία, τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που πληρώνει ο λαός ξανά και ξανά, τις τραγικές ελλείψεις στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Βόλου, που θέλουμε να αναδείξουμε και απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα.

Πάνε να αποτελειώσουν τις κατακτήσεις που είχε το λαϊκό κίνημα. Κριτήριό τους δεν είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά ότι η υγεία αποτελεί εμπόρευμα και κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Θέλει να απαλλαγεί το κράτος από αυτό το κόστος, γι’ αυτό περιορίζεται σε εντελώς στοιχειώδεις υπηρεσίες που ονομάζει «βασικό πακέτο».

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο θα προσπαθήσει να προχωρήσει παραπέρα την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας τη χρηματοδότηση. Σχέδιο που απαντάει στην ανάγκη να αυξηθεί η κερδοφορία μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στο χώρο της υγείας που έχουν δημιουργήσει από καιρό τις αντίστοιχες υποδομές. Είναι μέγιστη υποκρισία την ώρα που τσακίζουν τις υπηρεσίες Υγείας που καταχτήθηκαν με αγώνες, η κυβέρνηση να προσπαθεί να το «παίξει» υπερασπιστής του δικαιώματος της Υγείας».

Οι συνταξιούχοι ζητούν δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό, τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ να στελεχωθούν επαρκώς με όλες τις ειδικότητες, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ. Επίσης άμεση πρόσληψη διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: παθολόγων, παιδιάτρων, ωτορινολαρυγγολόγων, οφθαλμίατρων και καρδιολόγων και απρόσκοπτη λειτουργία της ΜΥ του ΠΕΔΥ Βόλου, με την άμεση κάλυψη των παραπάνω ελλείψεων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου