ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας γιατρών στην 5η ΥΠΕ

παράσταση-διαμαρτυρίας-γιατρών-στην-5-298424

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών από την αρχή του έτους σε ορισμένα Κέντρα Υγείας, για την υποστελέχωση υπηρεσιών αιχμής διαφόρων Νοσοκομείων και την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα μέλη της Διοίκησης των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας καθώς και ιατροί των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

«Καλές είναι οι εκδηλώσεις για την παραλαβή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έρχεται να καλύψει κενά που προκαλούν οι αποσύρσεις μηχανημάτων που έχουν υπερβεί το χρόνο ζωής αλλά το θέμα είναι ποιοι θα χρησιμοποιούν αυτά τα μηχανήματα. Η υποστελέχωση στο Νοσοκομείο Βόλου, τονίζει ο Πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας βρίσκεται στο κόκκινο και οι συνέπειες είναι τραγικές.

Η εικόνα τις συναδέλφου γιατρού της παιδιατρικής που περιέγραψε με συγκινητικό τρόπο τις προσπάθειες του προσωπικού να κρατήσουν την κλινική, ήταν συγκλονιστική στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, παρουσία της ηγεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Δεν υποκινούμε καμία αντίδραση, επισημαίνει ο κ. Χατούρας και τονίζει πως η Ενωση δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το αυτονόητο για τον Ελληνα φορολογούμενο πολίτη, δηλαδή δωρεάν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες από τον Ιανουάριο, δηλαδή το σύστημα τους χρησιμοποιεί για να βγάζει τσάμπα δουλειά. Ποιος από τους εκπροσώπους της διοίκησης στερείται επί εννέα μήνες μέρος των μηνιαίων αποδοχών του; Ποιος προσφέρει υπερωριακά, σε αργίες και βραδινά ωράρια και μένει απλήρωτος; Ποιος μετακινείται σαν μπαλάκι από εδώ κι εκεί για να καλυφθούν τα κενά σε Περιφερειακά Ιατρεία ή σε Κέντρα Υγείας στη νησιά;

Και όταν οι συνάδελφοι γιατροί των Κέντρων Υγείας κάνουν χρήση των εργασιακών δικαιωμάτων τους με επίσχεση εργασίας, πιέζοντας τη διοίκηση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, να εκφοβίζονται ότι δεν θα προαχθούν κ.α.

Εχουμε προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη το πρωί έξω από τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα για να αντιληφθεί η Διοίκηση ότι πρέπει να δώσει λύσεις, ότι έχει διοικητική αρμοδιότητα και ευθύνη», επισημαίνει ο κ. Χαυτούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου