ΤΟΠΙΚΑ

Μεγαλώνουν ηλικιακά οι εθελοντές αιμοδότες- Ανάγκη για νέο «αίμα»

μεγαλώνουν-ηλικιακά-οι-εθελοντές-αιμ-25002

Την ανάγκη ενεργοποίησης νέων εθελοντών αιμοδοτών δεδομένου ότι οι σημερινοί μεγαλώνουν ηλικιακά υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας, Δέσποινα Λουκάκη στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με αφορμή τον εορτασμό στις 8 Μαΐου της Παγκόσμιας Ημέρας Μεσογειακής Αναιμίας.

Σύμφωνα με την κ. Λουκάκη η τοπική μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας παρακολουθεί σήμερα περί τα 150 άτομα εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί, οι 70, χρειάζονται μετάγγιση αίματος ανά δεκαπενθήμερο. «Το αίμα για εμάς είναι μια διαρκής ανάγκη. Είναι η θεραπεία μας. Και παρόλο που η τοπική μονάδα αιμοδοσίας δεν μας έχει αφήσει ποτέ αμετάγγιστους με την καλή διαχείριση που κάνει, οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια στόχος του συλλόγου είναι πλέον η προσέγγιση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση νέων ηλικιακά εθελοντών αιμοδοτών. «Πλέον οι περισσότεροι από τους εθελοντές αιμοδότες βρίσκονται σε μεγάλη ηλικία. Δεν μπορείς να δίνεις αίμα μέχρι τα 100. Στόχος λοιπόν είναι οι νέοι που σήμερα έχουν ελλιπή ενημέρωση ή άλλες προτεραιότητες στη ζωή τους», σημείωσε η κ. Λουκάκη.

Με την χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε το τριήμερο εκδηλώσεων του συλλόγου για την παγκόσμια ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σήμερα, Δευτέρα 7 Μαΐου, διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο των 1ου Γυμνασίου- 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας από τις εννέα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Αύριο, Τρίτη 8 Μαΐου, ενήμερα του εορτασμού, εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου από τις εννέα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου