ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις του «Προμηθέα»

δράσεις-του-προμηθέα-249739

Επιτυχής συμμετοχή στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

Η μαθητική χορωδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας» συμμετείχε με επιτυχία στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιείται από 6 έως 15 Μαρτίου στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η χορωδία του σχολείου παρουσίασε ένα πρόγραμμα διάρκειας 25 λεπτών αποτελούμενο από εκλεκτά δείγματα του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ρεπερτορίου συνοδευόμενη από την ορχήστρα μουσικών οργάνων των μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα οι μαθητές ερμήνευσαν : «Όσον ζεις φαίνου», Αρχαίο Ελληνικό, «Ύμνος της χαράς» , Ludwig van Beethoven, «Duettobuffodiduegatti», GioachinoRossini, «Έχε γειά Παναγιά», Μικρασιάτικο, «Πες μου μια λέξη», Μ Χατζιδάκις, «Το ποδήλατο», Χ. Νικολόπουλος, «Πήρα κόκκινα γυαλιά», Σ. Κραουνάκης.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας και απηύθυνε χαιρετισμό ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος μέσω του Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος και παρευρίσκετο, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και των τοπικών διοικητικών, εκπαιδευτικών αρχών.

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Thessalikon Grand Hotel» πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε την προσπάθεια των παιδιών, στο σημαντικότερο μαθητικό μουσικό γεγονός της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν 3.500 νεαροί εκτελεστές, μουσικοί, χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου