ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει τη θέση που του αξίζει ~ ENDUROMTB- ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

κερδίζει-τη-θέση-που-του-αξίζει-enduromtb-τον-ο-249637

Απολαυστικές διαδρομές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς

Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες μετά την πραγματοποίηση του 1ου αγώνα Enduro στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί το κοινό του αθλήματος και ανυπομονεί για τους τρεις αγώνες σε Ξάνθη, Δίρφη και Πήλιο. Ενώ οι ετοιμασίες συνεχίζονται οι αθλητές και φίλοι του Enduro δε χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό που αγαπάνε: το ποδήλατο, τη φύση, την αδρεναλίνη και τις εμπειρίες.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και άμεση στο κάλεσμα του διοργανωτή του μεγάλου τελικού στο Πήλιο, στις 18-19 Οκτωβρίου, Αλ. Πετρούτσου. Πάνω από 60 αναβάτες από όλη την Ελλάδα άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Πήλιο, από την Παρασκευή το βράδυ. Μαζί οι οικογένειες και φίλοι τους που για αυτούς είχε οργανωθεί πεζοπορία, βόλτα με το τραινάκι του Πηλίου και άλλες δραστηριότητες.

Για τους ποδηλάτες το πρόγραμμα είχε διαδρομές στο κεντρικό Πήλιο, ξεναγήσεις στην περιοχή, επισκέψεις στα χωριά και μια πρώτη γνωριμία με τις διαδρομές του τελικού γύρου του EnduroMediterraneo. Οι διαδρομές ήταν τέσσερις, σχεδιασμένες για να καλύψουν τις προτιμήσεις όλων των αναβατών.

Αρχάριοι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν και να μάθουν πράγματα από τους πιο έμπειρους, να διασκεδάσουν όλοι μαζί και να απολαύσουν την Πηλιορείτικη φιλοξενία. Την Παρασκευή το βράδυ, όσοι είχαν φτάσει πρώτοι συμμετείχαν στη νυχτερινή ποδηλατοβόλτα στα παράλια του Παγασητικού κόλπου. Με το φως των φακών και χωρίς να τους πτοεί η ψιλή βροχή που έπεφτε έκαναν την πρώτη τους εξόρμηση. Το πρωί ο καιρός είχε φτιάξει και είχαν φτάσει όλοι. Η διαδρομή ξεκίνησε από τις Μηλιές και τελείωσε στη Κάτω Γατζέα μέσα από καλντερίμια, μονοπάτια και τη γραμμή του τραίνου.

Την Κυριακή η διαδρομή ήταν πιο χαλαρή, επισκέφτηκαν φυσικά μνημεία και τοποθεσίες που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, πέρασαν από τις πανέμορφες παραλίες του κεντρικού Πηλίου με λιακάδα και καλή θερμοκρασία. Η διαδρομή αυτή ήταν πιο πολύ για τους αρχάριους, ωστόσο, όλοι απόλαυσαν τα μονοπάτια μέσα από του ελαιώνες και δίπλα στη θάλασσα.

Το ξημέρωμα της τελευταίας μέρας ήταν αποκαρδιωτικό, με βροχή, ομίχλη και χαμηλή ορατότητα, ωστόσο όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που προσέφεραν οι κάτοικοι της Γατζέας για να πάνε στην αφετηρία της διαδρομής το κλίμα άλλαζε, άρχισαν να χαμογελούν συνειδητοποιώντας ότι σπάνια έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε τέτοιες συνθήκες και σε τέτοιο τοπίο.

Οταν ξεκίνησαν την κατάβαση τους, είχαν ξεχάσει ότι βρέχει, ότι κάνει κρύο και ότι αύριο γυρίζουν στα σπίτια τους μετά από ένα φανταστικό τριήμερο και απόλαυσαν τη διαδρομή σαν παιδιά.

Το φάσμα των αναβατών ήταν μεγάλο, τόσο ηλικιακά όσο και σε οδηγικό επίπεδο. Ο μικρότερος αναβάτης ήταν 18 ετών και ο μεγαλύτερος 58. Ενώ τίμησε τη διοργάνωση με την παρουσία του ο πρωταθλητής Ελλάδος στο Downhill και πολλοί ακόμα πρωτοπόροι στο Downhill και το CrossCountry που «κλείνουν το μάτι» στο Enduro.

Oμως το πιο σπουδαίο ήταν ότι νέοι αθλητές γνώρισαν διαδρομές, απόλαυσαν άρτια φιλοξενία από τα καταλύματα, εξοικειώθηκαν με το άθλημα που επιλέγουν να ασχοληθούν και γνώρισαν την καλύτερη πλευρά του χωρίς το άγχος του αγώνα και του αποτελέσματος.

Το ραντεβού στο Πήλιο ανανεώθηκε για τον Οκτώβρη και τον τελικό γύρο του Enduro Mediterraneo. Mέχρι τότε, το δίκτυο των μονοπατιών βελτιώνεται και μεγαλώνει, οι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής ετοιμάζονται και η οργανωτική ομάδα δουλεύει πυρετωδώς.

Ο αγώνας του Οκτώβρη αναμένεται από όλους με αγωνία, ενώ μετά από την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση του Enduro Days είμαστε σίγουροι ότι αποτέλεσμα που θα βγει θα έχει οφέλη όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά θα έχει αντίκτυπο στον Ελληνικό εναλλακτικό τουρισμό γενικότερα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου