ΤΟΠΙΚΑ

Πικρή γεύση στον τουριστικό κόσμο του Ανατολικού Πηλίου

πικρή-γεύση-στον-τουριστικό-κόσμο-του-248692

Πικρή γεύση στον τουριστικό κόσμο του Ανατολικού Πηλίου άφησε η περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι ξενοδόχοι, παρά τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις υψηλές πληρότητες που είχαν στα καταλύματά τους, φαίνεται ότι δεν πέτυχαν το κάτι παραπάνω για να μπορέσουν να καλύψουν μέρος των εξόδων της χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του τουριστικού κόσμου για τη γιορταστική περίοδο, ο μέσος όρος της πληρότητας στα ξενοδοχειακά καταλύματα δεν ξεπέρασε το 70%.

Καλύτερα φαίνεται να κινήθηκε η περίοδος των Χριστουγέννων, οπότε και υπήρξαν πληρότητες ακόμη και στο 100%, παρά της Πρωτοχρονιάς, οπότε και οι πληρότητες δεν κινήθηκαν πάνω από το 80%.

Ωστόσο, η κίνηση αφορά κυρίως στο Κεντρικό Πήλιο και δη σε Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια. Στο Ανατολικό Πήλιο οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 60% περίπου.

Ακόμη και στο τρέχον τριήμερο των Φώτων οι πληρότητες κυμαίνονται από 60% έως 80% περίπου ανάλογα με την περιοχή του Πηλίου.

«Η κατάσταση δεν είναι τραγική. Σε γενικές γραμμές η τουριστική κίνηση ήταν ικανοποιητική και παρά το γεγονός ότι έχουν «κοπεί» διανυκτερεύσεις από τα ξενοδοχεία εξαιτίας της Airbnb. Ωστόσο υπάρχει γκρίνια, γιατί κάθε επαγγελματίας περίμενε να δουλέψει στο maximum για 15 ημέρες και δούλεψε για παράδειγμα 12 ημέρες. Σε αυτό δεν φταίει ούτε ο κακός μας ο καιρός, ούτε το κλείσιμο της ΠΑΘΕ. Απλώς συνετέλεσαν», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου