ΤΟΠΙΚΑ

Στον ΔΙΑΥΛΟ οι δωρεάν εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών

στον-διαυλο-οι-δωρεάν-εμβολιασμοί-ανα-24519

Στο ΔΙΑΥΛΟ θα γίνεται εφεξής ο δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών από το Ιατρείο Αλληλεγγύης που λειτουργεί στο Βόλο από τις αρχές Φεβρουαρίου με τη συνεργασία του Δήμου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας,

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ Απόστολος Παντσάς, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος και απαραίτητος τόσο για την υγεία τους, όσο και για τη δημόσια υγεία.

Όμως, η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κι επομένως να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις ανάγκες εμβολιασμού των παιδιών τους. Επειδή το πρόβλημα έπαιρνε ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, κρίθηκε απαραίτητη η παρέμβαση του Δήμου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα εμβολιασμών σε άπορα και ανασφάλιστα παιδιά. Για τη συνέχιση του προγράμματος ζητήθηκε η συνδρομή της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα.

Με αποτελεσματική παρέμβαση στο Υπουργείο, χορηγήθηκε μια σημαντική ποσότητα εμβολίων η οποία παρελήφθη από τον Δήμο Βόλου που θα τα διαθέσει μέσω του Ιατρείου Αλληλεγγύης για την κάλυψη των επαναληπτικών δόσεων εμβολίων των παιδιών που εμβολιάστηκαν το Δεκέμβριο, αλλά και όλων των ανεμβολίαστων παιδιών της πόλης.

Όσοι επιθυμούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού και επίσκεψη στους γιατρούς του Ιατρείου Αλληλεγγύης στο τηλέφωνο 2421020464. Διεύθυνση: Σκενδεράνη 11 (Δίαυλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου