ΤΟΠΙΚΑ

Οι ερωτευμένοι δεν γνωρίζουν κρίση

οι-ερωτευμένοι-δεν-γνωρίζουν-κρίση-24840

Οι κοκκινορόζ βιτρίνες με τα λουλούδια, τα γλυκά, τις κάρτες και τα αρκουδάκια πρωταγωνιστούν σήμερα σε πολλά καταστήματα του Βόλου και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες οι ερωτευμένοι δεν γνωρίζουν από οικονομική κρίση, αφού ήδη από την περασμένη εβδομάδα οι καταναλωτές προχώρησαν στις αγορές δώρων για το ταίρι τους εν’ όψει της σημερινής ημέρας των ερωτευμένων.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Ανθοπωλεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία θα μπορούσαν κάλλιστα να ανακηρύξουν τον Άγιο Βαλεντίνο προστάτη τους, μιας και κάθε χρόνο τέτοια εποχή βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Οι επαγγελματίες των λουλουδιών, οι καταστηματάρχες της γλύκας και των λιχουδιών, οι μάγοι της γεύσης, έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο τέτοια μέρα, καθώς βάζουν τα δυνατά τους για να προσφέρουν στους ερωτευμένους Βολιώτες την αφορμή για να ανάψει η «σπίθα». Ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα κόκκινο κρασί, ένα ρομαντικό δείπνο είναι εδώ και πολλές δεκαετίες τα σίγουρα αλλά και ιδιαίτερα συναρπαστικά μονοπάτια που ακόμη και αν δεν οδηγούν στην κατάκτηση ή το ξαναζωντάνεμα μιας σχέσης, σίγουρα τονώνουν την επιχειρηματικότητα!

Όπως αναφέρουν οι Βολιώτες καταστηματάρχες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ παραδοσιακά τέτοια μέρα υπάρχει δουλειά στα καταστήματά τους από έφηβους, νέους, μεσήλικες και ηλικιωμένους που σπεύδουν να αγοράσουν ένα συμβολικό δώρο για να εκφράσουν τον έρωτά τους και την αγάπη τους.

Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές, παρά την καλή τους πρόθεση να αγοράσουν κάτι για την αγαπημένη τους ή τον αγαπημένο τους, τα ποσά που σπαταλούν είναι περιορισμένα, αφού η οικονομική κρίση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για υπερβολές.

Προτίμηση

στα λουλούδια

Σύμφωνα με τους ανθοπώλες, τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι πρώτα σε προτιμήσεις για όσους προσφέρουν λουλούδια. Έπειτα ακολουθούν οι ανθοδέσμες με πολύχρωμες ορχιδέες αλλά και άλλα είδη γλαστρών.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Δημόπουλος, ιδιοκτήτης ανθοπωλείου, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Τα τριαντάφυλλά τέτοια μέρα προτιμούνται περισσότερο από κάθε άλλο λουλούδι. Κατά παράδοση δουλεύουμε περισσότερο αυτήν την ημέρα και ελπίζουμε να αντέξουν και φέτος οι ερωτευμένοι. Βέβαια και εμείς από την πλευρά μας έχουμε μειωμένες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Στις υπόλοιπες κοκκινορόζ βιτρίνες στο κέντρο του Βόλου δεσπόζουν αρκουδάκια και άλλα αναμνηστικά, όπως κάρτες και «βραβεία ερωτευμένων».

Ο έρωτας δεν περνάει κρίση, αναφέρει από την πλευρά της η κ. Κυριακή Πουρσανίδη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη δώρων, επισημαίνοντας ότι «η κίνηση εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου έχει ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και αναμένουμε να κορυφωθεί σήμερα. Όπως παρατηρούμε ο έρωτας δεν περνάει κρίση. Οι νέοι, όπως κάθε χρόνο, επιλέγουν παραδοσιακά αρκουδάκια αλλά και πρωτότυπα δωράκια. Όσον αφορά στις τιμές είναι μειωμένες και οι περισσότεροι επιλέγουν δωράκια των 10 ευρώ, ενώ παλιότερα αγόραζαν δωράκια μέχρι και 30 ευρώ».

«Οι Βολιώτες τιμούν και αγαπούν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου» επισημαίνει ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, ιδιοκτήτης καταστήματος με μπαλόνια, αναφέροντας ότι εν όψει της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου αγοράζουν δωράκια ακόμη και ηλικιωμένοι άνθρωποι, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δειλά – δειλά ο κόσμος προχώρησε σε αγορά δώρων, ωστόσο σήμερα αναμένουμε να κορυφωθεί η κίνηση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου