ΤΟΠΙΚΑ

Στην κατάψυξη…κλιμάκια του ΕΟΔΥ που κάνουν rapid test

στην-κατάψυξηκλιμάκια-του-εοδυ-που-243485

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση κορονοϊού, λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Τα κινητά συνεργεία είναι ουσιαστικά εκτεθειμένα στο κρύο. Ειδικά στα σημεία όπου ο έλεγχος γίνεται κάτω από πρόχειρες κατασκευές και όχι σε στεγασμένο χώρο, η κατάσταση είναι δραματική.

Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι του ΕΟΔΥ που καθημερινά βρίσκονται μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο απέναντι από το κτίριο «Παπαστράτου» στον Βόλο, υποφέρουν κυριολεκτικά αφού τις πρωινές ώρες το κρύο «τρυπάει» κόκκαλα.

Μία ενδεδειγμένη λύση θα μπορούσε να είναι η παραχώρηση ενός λυόμενου οικίσκου, προκειμένου να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες που γίνονται οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές άνθρωποι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι αναζητούν τρόπο για να βοηθήσουν, προκειμένου να δοθεί μία λύση, έχοντας τη διαβεβαίωση του ΟΛΒ ότι εφόσον εξασφαλιστεί ο οικίσκος θα δοθεί η ειδική άδεια για την τοποθέτησή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου