ΤΟΠΙΚΑ

Αρνητικό ρεκόρ με 66 νέες μολύνσεις

αρνητικό-ρεκόρ-με-66-νέες-μολύνσεις-378278

Μετά από μία περίοδο ύφεσης η πανδημία επέστρεψε με άγριες διαθέσεις στη Μαγνησία, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των γιατρών ότι αν δεν αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας, πολύ σύντομα θα μιλάμε για πισωγύρισμα.

Χθες Τετάρτη καταγράφηκε μετά από πολύ καιρό αρνητικό ρεκόρ νέων μολύνσεων στον νομό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 66 νέες μολύνσεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν σε άτομα ηλικίας από 20 έως 60 χρόνων, στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστα.

Ακόμη απεβίωσε από κορονοϊό μετά από μάχη που έδινε στο Νοσοκομείο Βόλου 82χρονος. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές δεν είχε εμβολιαστεί. Η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε σημαντικά από τις επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Γεμίζουν κλινική και ΜΕΘ με ανεμβολίαστους

Από μέρα σε μέρα αυξάνονται τα άτομα που νοσούν από κορονοϊό και χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης. Πρόκειται για την κατηγορία των νοσούντων που προσβλήθηκαν από τον ιό και δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ένας στους δύο από εκείνους που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παρουσιάζει βαριά συμπτωματολογία και ακολουθεί εισαγωγή.

Από την περασμένη Κυριακή μέχρι χθες Τετάρτη, ενώ δόθηκαν ορισμένα εξιτήρια, ο αριθμός των νοσηλευομένων στη ΜΕΘ κορονοϊού και στην απλή κλινική covid ανέρχεται σε 26. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 45 έτη.

Κατά μέσο όρο ο χρόνος νοσηλείας στην κλινική είναι 10 ημέρες, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπάρχουν από τους τέσσερις διασωληνωμένους οι τρεις δίνουν τη «μάχη» περισσότερο από 25 ημέρες. Ο τέταρτος ασθενής που διασωληνώθηκε μόλις προχθές είναι ηλικίας 60 ετών, από την περιοχή του Αλμυρού, που φέρεται να προβληματίζει τις αρχές διότι παρουσιάζει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορονοϊό και ειδικότερα στις μεταλλάξεις που «θερίζουν».

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι γιατροί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανοίξει και δεύτερη κλινική covid στο Αχιλλοπούλειο, εάν συνεχιστεί η αυξητική τάση σε κρούσματα.

Οκτώ κρούσματα από τα rapid tests

Η θετικότητα επιβεβαιώνεται και στα rapid tests που γίνονται καθημερινά στη Μαγνησία. Οι χθεσινοί δωρεάν έλεγχοι «έδωσαν» οκτώ νέα κρούσματα προέκυψαν από τα rapid tests στη Μαγνησία.

Ειδικότερα, στο λιμάνι της Σκιάθου, σε συνολικό αριθμό πέντε δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε γυναίκα 39 ετών.

Στη Ν. Αγχίαλο, πραγματοποιήθηκαν 43 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στην Π.Ε. Μαγνησίας, σε συνολικό αριθμό 127 δειγμάτων καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε έναν άντρα και μία γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 66 έτη, ενώ στο Πανθεσσαλικό σε συνολικό αριθμό 133 δειγμάτων καταγράφηκε ένα θετικό κρούσμα Covid-19. Αφορά σε άντρα 52 ετών.

Τέλος, στην πλατεία Ελευθερίας σε συνολικό αριθμό 194 δειγμάτων καταγράφηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο γυναίκες και δύο άντρες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη.

Το σημερινό πρόγραμμα ελέγχων

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Πέμπτη 7 Οκτωβρίου:

-Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα γίνουν rapid test στα εξής σημεία:

*08:00-16:00 Μαζική δειγματοληψία στην Πλατεία Ελευθερίας

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

*08:00-14:00 Μαζική δειγματοληψία στην ΤΟΜΥ Ιωλκού

*08:30-10:30 Μαζική δειγματοληψία στην κεντρική πλατεία Μηλεών

*11:30-13:30 Μαζική δειγματοληψία στην Αργαλαστή

*08:00-14:30 Μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου