ΤΟΠΙΚΑ

Δημιούργησε κολάζ για τον Ρήγα μαθήτρια από το Βελεστίνο

δημιούργησε-κολάζ-για-τον-ρήγα-μαθήτρ-243218

Πανελλήνια διάκριση για μαθήτρια από το Βελεστίνο η οποία ξεχώρισε σε Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Η Στεφανία Παπαθανασίου, μαθήτρια της ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου εμπνεύστηκε από τον ήρωα του τόπου της, τον Ρήγα Βελεστινλή και διακρίθηκε για το έργο που δημιούργησε.

Η ζωή και το έργο του Ρήγα Φεραίου που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, αποτυπώνεται σε ένα κολάζ που δημιούργησε η Στεφανία Παπαθανασίου. Ο αδριάντας του Ρήγα, επιγραφές που υπάρχουν στο Βελεστίνο, απόσπασμα του Θούριου, συγγράμματα του ήρωα αλλά και η διαδρομή του, συντέθηκαν στο κολάζ που η μαθήτρια δούλεψε μόνη της τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Τον Πανελλήνιο Εικαστικό Διαγωνισμό προκήρυξε το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με θέμα «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου». Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τον διαγωνισμό στο σχολείο, από την δασκάλα της Ματίνα Κοντονίνα και αποφάσισε να λάβει μέρος. Εστειλε το έργο της στην επιτροπή και ένα βιογραφικό του Ρήγα και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ενημερώθηκε για την διάκρισή της στην κατηγορία των παιδιών 6 έως 10 ετών.

Η διάκριση είναι σημαντική, καθώς στο διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα. Μάλιστα το περασμένο Σάββατο, η Στεφανία και η οικογένειά της βρέθηκαν στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού «Νέος Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, όπου άνοιξε τις πύλες της έκθεση με όλα τα βραβευθέντα έργα μαθητών αλλά και ενηλίκων. Ανάμεσα σε αυτά και το κολάζ της Στεφανίας Παπαθανασίου που θα συνεχίσει να εκτίθεται έως και τις 9 Ιανουαρίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου