ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επτά καθηγητές έφυγαν από τη ζωή!

επτά-καθηγητές-έφυγαν-από-τη-ζωή-245529

Σοκ προκαλούν στοιχεία για τον αριθμό των εν ενεργεία καθηγητών γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας, που έφυγαν από τη ζωή, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Πρόκειται για συνολικά επτά εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που δεν βρίσκονται πλέον στις αίθουσες διδασκαλίας, στο πλευρό των μαθητών τους, αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά.

Επάρατος νόσος και κορονοϊός στοίχισαν τη ζωή στους επτά καθηγητές από την έναρξη του 2021. Η εκπαιδευτική οικογένεια δεν προλαβαίνει να αποχαιρετά μέλη της που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, θρηνώντας την απώλεια όχι απλώς συναδέλφων, αλλά ανθρώπων που άφησαν ο καθένας με τον τρόπο του το στίγμα τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες πέθαναν δύο εν ενεργεία εκπαιδευτικοί. Ο Στέφανος Μπαντώλας καθηγητής στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επιπλοκές στην υγεία του εξαιτίας του κορονοϊού και η Πόπη Τάσιου καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ Αγριάς, η οποία έδωσε γενναία αλλά άνιση μάχη ενάντια στην επάρατο νόσο. Λίγο νωρίτερα από τη ζωή είχε φύγει και ο καθηγητής του ΓΕΛ Βελεστίνου Γιώργος Αρβανίτης.

Στη μνήμη της Πόπης Τάσιου τηρήθηκε την περασμένη Δευτέρα ενός λεπτού σιγή, αμέσως μετά την πρωινή προσευχή στο προαύλιο του σχολείου. «Παγωμένοι» οι μαθητές από την ξαφνική απώλεια, συντετριμμένοι οι συνάδελφοί της, εκπαιδευτικοί.

Η Πόπη Τάσιου είχε οργανική στο ΕΠΑΛ Αγριάς, όπου πρόλαβε να υπηρετήσει μόλις λίγες ημέρες στην αρχή της σχολικής χρονιάς, πριν διαγνώσει το πρόβλημα στην υγεία της και ξεκινήσει τη μάχη για τη ζωή. Είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στο ΓΕΛ Καναλίων και στο ΕΠΑΛ Αγριάς, οι συνάδελφοί της πρόλαβαν να τη γνωρίσουν ελάχιστα. «Το μικρό χρονικό διάστημα που δουλέψαμε μαζί της, καταλάβαμε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και άριστη επιστήμονα, που έδωσε με γενναιότητα τη μάχη της», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Δημοσθένης Κολιαμήτρας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να προχωρήσει σε προσφορά χρηματικού ποσού στη «Φλόγα» για να τιμήσει τη μνήμη της Πόπης Τάσιου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Σε ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι «ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Αγριάς εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκπαιδευτικού του σχολείου Πόπης Τάσιου, η οποία έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Τιμώντας τη μνήμη της, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, αντί στεφάνου, θα προσφέρουν χρήματα στον Σύλλογο «Φλόγα», σύμφωνα και με την επιθυμία της οικογένειας της εκλιπούσης».

Ενίσχυσαν 4 ιδρύματα στη μνήμη του Γ. Αρβανίτη

Μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου τίμησαν τη μνήμη του Γιώργου Αρβανίτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή με την οικονομική ενίσχυση συνολικά τεσσάρων ιδρυμάτων.

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, διέθεσαν στην Κιβωτό του Κόσμου το ποσό των 300 ευρώ, «επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου και φίλου, φιλολόγου Γιώργου Αρβανίτη, ο οποίος είχε κι ο ίδιος έντονη φιλανθρωπική δράση σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά».

Για τον ίδιο σκοπό, οι μαθητές του Λυκείου προσφέρουν χρηματικά ποσά άνω των 100 ευρώ σε τρία ιδρύματα για τα παιδιά: στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Ορφανοτροφείο Βόλου και στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου