ΤΟΠΙΚΑ

13.119 πρόστιμα για πάρκινγκ στο κέντρο του Βόλου το 2019

13-119-πρόστιμα-για-πάρκινγκ-στο-κέντρο-του-242835

Μόνο τον Δεκέμβριο κόπηκαν 978 κλήσεις – Τι καταγγέλλουν οι δημότες

Στις 13.119 ανέρχονται τα πρόστιμα που βεβαίωσε το προηγούμενο έτος η Δημοτική Αστυνομία Βόλου σε οδηγούς που έχουν παρκάρει παράνομα τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο του Βόλου. Οι κλήσεις σύμφωνα με τον ετήσιο –για το 2019- απολογισμό της υπηρεσίας αφορούν τόσο σε παράνομη στάθμευση σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όσο και σε λεωφορειόδρομους, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, αλλά και σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς την καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος.

Η Δημοτική Αστυνομία βγήκε πιο δυναμικά στους δρόμους από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και ενισχύθηκε σε προσωπικό και μέσα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημοτικής αστυνομίαςΤριαντάφυλλο Γκογκινούδη, η αστυνόμευση στους δρόμους εντάθηκε για τις ημέρες των γιορτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι για τον μήνα Δεκέμβριο βεβαιώθηκαν 978 κλήσεις για στάθμευση.

Όπως, ωστόσο, επισημαίνει ο κ. Γκογκινούδης, το έργο της Δημοτικής Αστυνομίας είναι πολυεπίπεδο. Εκτός από την αστυνόμευση στους δρόμους, δημοτικοί αστυνομικοί επωμίστηκαν και τους ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού Νόμου που τέθηκε σε αυστηρή εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συνολικά έχουν γίνει 58 έλεγχοι για κάπνισμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διαφορετικές περιοχές μέσα στον Βόλο. Μόνο από τη δημοτική αστυνομία έχουν βεβαιωθεί περί τα 15 πρόστιμα σε επιχειρήσεις και θαμώνες που πιάστηκαν με τα τσιγάρα αναμμένα, ενώ συνολικά 15 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από Δημοτική Αστυνομία, Ελληνική Αστυνομία και Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και οι έλεγχοι αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων. Συνολικά έχουν συνταχθεί 103 εκθέσεις ελέγχου για αυθαίρετη κατάληψη δημοσίων χώρων και έχουν γίνει 59 αυτοψίες σε καταστήματα για έλεγχο αδείας. Επιπλέον 350 έλεγχοι έγιναν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πεζοδρόμους και πεζοδρόμια.

«Μέσω της υπηρεσίας δόθηκαν 1.010 αντίγραφα κλήσεων που μας ζήτησαν δημότες, εξυπηρετήθηκαν τηλεφωνικώς 962 πολίτες, βεβαιώσαμε γνήσια υπογραφής σε 222 περιπτώσεις και προχωρήσαμε σε αυτοψίες σε περίπτερα και για εναπόθεση οικοδομικών υλικών σε 125 περιπτώσεις», αναφέρει ο κ. Γκογκινούδης.

350 καταγγελίες δημοτών

Η Δημοτική Αστυνομία φαίνεται να είναι η πρώτη άμεση υπηρεσία και για τους ίδιους πολίτες που θέλουν να καταγγείλουν κακώς κείμενα στην πόλη, στη συνοικία τους ή στις… σχέσεις τους με τους γείτονες.

Συνολικά 350 καταγγελίες δημοτών κλήθηκαν να ερευνήσουν δημοτικοί αστυνομικοί για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη: την παράνομη στάθμευση (μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η καταγγελία συνοδεύεται και από φωτογραφία του οχήματος που εμποδίζει), την κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα και άλλα εμπόδια, για κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Δεν λείπουν όμως και οι καταγγελίες για κόψιμο δέντρων, για το… σκυλί του γείτονα που γαβγίζει στο μπαλκόνι, για την είσοδο του πάρκινγκ που έχει κλείσει παράνομα σταματημένο οχήματα, για την κατάληψη χώρου στάθμευσης που προορίζεται για ΑμεΑ, για τους… επαγγελματίες των λαϊκών ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα οχήματα. «Πολλές φορές καλούν στη Δημοτική Αστυνομία ακόμη και για να ζητήσουν πληροφορίες για άλλες δημοτικές υπηρεσίες», επισημαίνει ο κ. Γκογκινούδης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου