ΤΟΠΙΚΑ

Θύματα καθημερινών επιθέσεων δημοτικοί αστυνομικοί στον Βόλο

θύματα-καθημερινών-επιθέσεων-δημοτι-263215

Οδηγοί, που σταθμεύουν παράνομα, ζητούν και τα… ρέστα – Τρ. Γκογκινούδης: «Η Δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί τον πολίτη»

Το διπλό περιστατικό επίθεσης, που δέχθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί σε διάστημα 15 ημερών από οδηγούς παράνομα σταθμευμένων ΙΧ αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη σύλληψη των διαμαρτυρόμενων, δεν είναι τα μοναδικά κρούσματα. «Καθημερινά δημοτικοί αστυνομικοί γίνονται θύματα λεκτικών επιθέσεων από δημότες, που μάλλον πιστεύουν ότι έχουν δίκαιο να προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία και στη λειτουργία της πόλης», παρατηρεί ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για ζητήματα Δημοτικής Αστυνομίας Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και η Δημοτική Αστυνομία ενισχύθηκε με προσωπικό και η παρουσία της είναι πλέον εμφανής στο κέντρο για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, καθημερινά είναι σχεδόν και τα κρούσματα λεκτικών επιθέσεων προς δημοτικούς αστυνομικούς.

Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους οι δημοτικοί αστυνομικοί όταν εντοπίζουν παράνομα παρκαρισμένο όχημα σε δρόμο όπου απαγορεύεται απευθύνουν συστάσεις και ζητούν από τον οδηγό να απομακρύνει το όχημά του. Πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν και παραφέρονται, στολίζοντας με… επίθετα δημοτικούς αστυνομικούς που κάνουν απλώς τη δουλειά τους για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στην πόλη. Οι αντιδρώντες που φθάνουν να ζητούν και τα… ρέστα δεν έχουν συγκεκριμένα ηλικιακά ή άλλα χαρακτηριστικά. Είναι θέμα χαρακτήρα, λέει πλέον η εμπειρία δημοτικών αστυνομικών, που σε κάθε περίπτωση όταν νιώσουν ότι κινδυνεύουν καλούν για παρέμβαση την Ελληνική Αστυνομία.

Αυστηροί οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι μόνο για τις περιπτώσεις οδηγών που σταθμεύουν τα οχήματά τους πάνω σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια και ράμπες ΑμεΑ.

«Θα πρέπει να γίνει βίωμα στους πολίτες ότι η Δημοτική Αστυνομία εξυπηρετεί τον ίδιο τον πολίτη. Στόχος είναι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Δεν είναι στην πρόθεσή μας να βεβαιώνουμε παραβάσεις. Αυτό είναι το έσχατο μέτρο. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να σέβονται την ίδια την πόλη. Ιδίως τώρα, τις ημέρες των γιορτών που υπάρχει αυξημένη κίνηση και τα προβλήματα είναι περισσότερα. Οποιος νομίζει ότι μπορεί να βρίζει ή να χειροδικεί θα έχει τις συνέπειες του νόμου», σημειώνει ο κ. Γκογκινούδης.

«Για έναν καφέ σταμάτησα»

«Ένα καφέ σταμάτησα να πάρω…». Αυτή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιολογία του 41χρονου οδηγού αγροτικού αυτοκινήτου που επιτέθηκε προχθές το μεσημέρι σε δημοτικό αστυνομικό, που του βεβαίωνε παράβαση για παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Βόλου.

Ο 41χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Χθες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλου, εξύβριση και απειλή κατά συρροή. Ο συλληφθείς φέρεται να υποστήριξε ότι σταμάτησε προσωρινά το αυτοκίνητό του στη Δημητριάδος στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου.

Μάλιστα, είπε ότι κατέγραψε το επεισόδιο που ακολούθησε με τους δημοτικούς αστυνομικούς με το κινητό του για να παραπονεθεί στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Ωστόσο, παρών στο δικαστήριο ήταν μόνο ένας μάρτυρας. Μετά την εξέλιξη αυτή το Αυτόφωρο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου 2020.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου