ΤΟΠΙΚΑ

«Χέρι – χέρι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό»

χέρι-χέρι-με-τον-εργοδοτικό-συνδικα-242220

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου κατηγορεί τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ Πατσιαντά και Μεϊκόπουλο για συμπόρευσή τους με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό του προεδρείου του ΕΚΒ μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου έχει ως εξής :

«Η συνεργασία μεταξύ της παράταξης και του ΕΚΒ, είναι δεδομένη και θα υπάρξει άμεση εφαρμογή και υλοποίηση των προτάσεων του ΕΚΒ» υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Πατσιαντάς και Μεϊκόπουλος, στην εργοδοτική συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ.

Δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας τη στρατηγική της Ε.Ε., τάσσεται υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, κλείνοντας το μάτι στους καπιταλιστές, στο ΣΕΒ και στους τραπεζίτες υποσχόμενος ένα διαφορετικό μείγμα ανάπτυξης που έχει κοινό παρονομαστή την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Εξάλλου όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως και σήμερα, παρά τις αντιμνημονιακές κορώνες στήριξε τα προγράμματα ελαστικής απασχόλησης, τη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, την τακτική του συμβιβασμού και του μικρότερου κακού στο συνδικαλιστικό κίνημα ενώ αποτελεί παράδοση η συνεργασία του με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πολιτική στέγη σε πολλούς από δαύτους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου καλεί τους εργάτες, τους υπαλλήλους στις υπηρεσίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους να κλείσουν τα αυτιά τους στις υποσχέσεις που δίνονται στις εθιμοτυπικές προεκλογικές συναντήσεις των υποψηφίων. Τους καλεί να αναλογιστούν τις πολιτικές ευθύνες όλων αυτών, που ψευδεπίγραφα σήμερα υπόσχονται ανάπτυξη και δουλειές, αφού αντιλαμβάνονται ότι η ανάπτυξη που πρεσβεύουν σημαίνει το δικό τους τσάκισμα. Να τους καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αφού τώρα γνωρίζουν καλά ότι συνεχίζουν να υπηρετούν την πολιτική της Ε.Ε., που για τα κέρδη των μονοπωλίων καταδικάζει στην ανέχεια τα λαϊκά στρώματα. Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και το ταξικό κίνημα, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου