ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησε τους προστάτες Αρχαγγέλους της η 111 Π.Μ.

τίμησε-τους-προστάτες-αρχαγγέλους-τη-242213

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες στην 111 Πτέρυγα Μάχης ο εορτασμός των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στην αεροπορική βάση πραγματοποιήθηκε το πρωί επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ νωρίτερα τελέστηκε Θ. Λειτουργία και επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης της 111 ΠΜ, και εν συνεχεία τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Μονάδας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, αντιπροσωπείες Ενώσεων, Αποστράτων και Συλλόγων, πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και συγγενείς πεσόντων αεροπόρων.

Στην 111 Πτέρυγα Μάχης λειτουργούσε παράλληλα μία υπέροχη στατική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση δεξίωσης.

Η χθεσινή μέρα ήταν ημέρα μνήμης και γιορτής για την Ένοπλη Αεροπορία. Ο σμήναρχος ιπτάμενος Γεώργιος Λαγουδάκης, διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, είπε ότι «γιορτάζουμε τους προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ταυτόχρονα θυμόμαστε όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά στον βωμό του καθήκοντος, τιμώντας έτσι με τη θυσία τους τα ελληνικά φτερά και τη γαλανόλευκη».

«Εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί, δυνατοί και ενωμένοι, υπηρετώντας επάξια την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας, την προάσπιση των ελληνικών και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως άλλωστε ορίζουν οι αγώνες και η ιστορία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Πολεμική Αεροπορία διακρίνεται για το ήθος των ανθρώπων που την υπηρετούν. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «αισθανόμαστε ασφαλείς, βλέποντας τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν, το ήθος που έχουν, και μάλιστα σε μία κρίσιμη εποχή που έχουμε ανάγκη αυτό το αίσθημα ασφάλειας».

Την ευχή, οι Αρχάγγελοί μας, οι Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ να προστατεύουν κάτω από τα φτερά τους την Πολεμικής μας Αεροπορία, ώστε οι αεροπόροι μας να έχουν καλές πτήσεις, διατύπωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Εντούτοις, πέρα από τη θεία προστασία απαιτείται και προστασία από το κράτος. «Οι Ένοπλες δυνάμεις, οι δυνάμεις Ασφαλείας, δεν έμειναν ανεπηρέαστες από την κρίση. Γινόμαστε δέκτες πολλών παραπόνων που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε. Το κράτος πρέπει να ενσκήψει σε αυτά τα προβλήματα», πρόσθεσε η ίδια.

Υπερηφάνεια για το έργο που επιτελεί η Πολεμική Αεροπορία εξέφρασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης. «Με αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πάντοτε το κεφάλι ψηλά. Αισθάνομαι υπηρηφάνεια κάθε φορά που επισκέπτομαι την 111 Πτέρυγα Μάχης. Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται το ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση

Το έργο της 111 Πτέρυγας Μάχης αποτυπωνόταν ανάγλυφα στη στατική έκθεση που λειτουργούσε στη βάση, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό το προηγούμενο πενθήμερο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των Αρχαγγέλων προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην έκθεση υπήρχαν φωτογραφίες που ενημέρωναν τον επισκέπτη για τις Μοίρες της Πτέρυγας και το έργο της κάθε μίας ξεχωριστά. Επίσης, υπήρχαν πληροφορίες για τα μέσα διάσωσης, ενώ μόνο θαυμασμό ενέπνεαν τα αεροσκάφη και τα άλλα οπλικά συστήματα. Στον χώρο εκτίθονταν F16 Block 30 και 50, πύραυλοι, βόμβες.

Αποστολής της 111 Πτέρυγας Μάχης είναι η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού και η συντήρηση των μέσων της, η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας για την ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου