ΤΟΠΙΚΑ

Σε απεργιακό κλοιό αύριο και η Μαγνησία

σε-απεργιακό-κλοιό-αύριο-και-η-μαγνησί-239628

Σε απεργιακό κλοιό η Μαγνησία αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Κοινό μέτωπο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα με τους εμπόρους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους επαγγελματίες της εστίασης. Εκτός από τις βιομηχανίες που αναμένεται να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες, κλειστή θα παραμείνει η εμπορική αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα περίπτερα και οι επιχειρήσεις εστίασης.

Στην αυριανή απεργία συμμετέχουν επίσης ο κλάδος των δημοσιογράφων με 24ωρη απεργία, οι οικοδόμοι, οι υγειονομικοί υπάλληλοι στις κλινικές, οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας, οι δημοτικοί υπάλληλοι των ΟΤΑ, οι μηχανικοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι. Επίσης απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο με το σιδηρόδρομο.

Εξάλλου ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών ταξί Βόλου και Ν. Ιωνίας ο «Αγιος Χριστόφορος» και ο συνεταιρισμός «Eurotaxi Volou» αποφάσισαν εξάλλου να πραγματοποιήσουν τα μέλη του 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Χθες στο ΕΚΒ παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων που έχουν συγκροτήσει συντονιστική επιτροπή που αποφάσισε τη διοργάνωση δύο απεργιακών συγκεντρώσεων. Η μία θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ η δεύτερη στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου προκειμένου να περιφρουρηθεί η απεργία στην εμπορική αγορά και δη στα πολυκαταστήματα.

«Λέμε ΟΧΙ και είναι ΟΧΙ»

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και να αντισταθούν απέναντι στη λαίλαπα μέτρων του τρίτου μνημονίου και συνεχίζοντας τόνισε:

«Λέμε όχι στη φοροεπιδρομή, λέμε όχι στο νέο μνημόνιο, λέμε όχι στους πλειστηριασμούς, λέμε όχι στη φτώχεια που μας οδηγούν. Και το δικό μας όχι είναι όχι, το λέμε και το εννοούμε, όχι όπως η Κυβέρνηση που πήρε το «ΟΧΙ» των πολιτών το έκανε ναι σε όλα όσα ζητούν οι δανειστές και η τρόικα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος κάλεσε τους συναδέλφους του να σηκωθούν από τον καναπέ υπογραμμίζοντας ότι μόνο με αντίσταση η Κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε αναδίπλωση.

Χαρακτήρισε το 3ο μνημόνιο σκληρότερο των δύο προηγούμενων διότι όπως είπε «θερίζει δικαιώματα και κατακτήσεις» και επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, υπογράμμισε ότι η απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι επιτυχημένη για δείξει στην κυβέρνηση, τι απαιτεί ο λαός και να πάρει πίσω τα μέτρα και συνεχίζοντας ανέφερε ότι «οποιαδήποτε δικαιολογία για τη μη συμμετοχή στην απεργία θα βοηθήσει τους ανθρώπους που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους». Ακόμη πρόσθεσε ότι «μπορούμε να αποδείξουμε ότι όλα ανατρέπονται αν είμαστε ενωμένοι».

Απεργούν εμπόριο, μικρομεσαίοι, εστίαση και περίπτερα

«Δεν αντέχουμε άλλο. Οι μικρομεσαίοι είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα της ακραίας, συντηρητικής και υφεσιακής πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια. Οδηγούμαστε όπως έδειξε και η τελευταία έρευνα της ΓΣΕΕΒΕ με μαθηματική ακρίβεια σε 63.000 επιπλέον λουκέτα και 138.000 νέες χαμένες θέσεις εργασίας. Να αφήσουμε το ατομικό και να προχωρήσουμε συλλογικά σε μορφές αντίστασης που θα στείλουν το μήνυμα στην Κυβέρνηση», σημείωσε εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ο Τρύφων Πλαστάρας.

Εκ μέρους του κλάδου της εστίασης ο πρόεδρος Γιάννης Γρηγορίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η απεργία θα είναι καθολική και στο δικό του κλάδο που πλήττεται από τα νέα μέτρα, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να συμπορευτούν με τους πολίτες σε αυτή την κινητοποίηση, μακριά από κομματικές γραμμές και περιχαρακώσεις έτσι ώστε να αλλάξει αυτή η πολιτική.

«Την Πέμπτη δεν ξοδεύουμε ούτε ευρώ»

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην εμπορική αγορά ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ Κων. Τσέλιος καλώντας τους συναδέλφους του να βρεθούν όλοι μαζί στο μετερίζι των κινητοποιήσεων. «Λέμε ναι στη συμμετοχή στην απεργία και όχι στην αποχή. Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ την Πέμπτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέλιος θέλοντας να καταδείξει την ανάγκη να παραμείνει κλειστή όχι μόνο η αγορά αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης και οι μικρομεσαίοι, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι καθολικό προς την κυβέρνηση.

Η Ενωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας αποφάσισε την από κοινού κάθοδο στην απεργιακή κινητοποίηση και καλεί όλα τα μέλη της να συμμετέχουν με κλείσιμο των επιχειρήσεων και συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας. Επίσης, το απόγευμα η Ενωση καλεί τον κόσμο του Βόλου σε δεύτερη συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου στις 17.00 μ.μ. «Την Πέμπτη 12/11/2015 όλοι οι επαγγελματίες -σημειώνει- πρέπει να είμαστε κλειστά. Εκείνη τη μέρα προτρέπουμε τους πολίτες του Βόλου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου χθες των εκπροσώπων του συντονιστικού οργάνου από όλους τους φορείς

Στην απεργία και οι μηχανικοί

Το ΤΕΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου. «Η υλοποίηση της ατζέντας του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση οδηγεί τους εργαζόμενους σε απόγνωση μετά την φοροεπιδρομή και την πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας οι δήμοι

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκονται επί ποδός για ΒΑΕ και συνταξιοδοτικό και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ: «Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν την κατάργηση όλων των μνημονίων, την άμεση διαγραφή του χρέους, την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την κατοχύρωση – διεύρυνση του Δημόσιου και Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών τους και νέο μισθολόγιο που θα προβλέπει ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη με αποκατάσταση των απωλειών λόγω του παγώματος των μισθών από το 2011».

Με δυναμισμό στην κινητοποίηση

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απηύθυνε χθες το σωματείο Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας υπογραμμίζοντας: «Ηρθε η ώρα να κάνουμε το χρέος μας προς τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για εμάς. Με σεβασμό απέναντι στα παιδιά μας και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά στη φοροκαταιγίδα που έχει πλήξει μισθωτούς, συνταξιούχους και κάθε μέλος της λαϊκής οικογένειας που έρχεται να προστεθεί σε αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους και ο φόρος της τεράστιας ανεργίας που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και που δημιουργεί τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Στο τρίτο μνημόνιο που περιλαμβάνει τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Αντιστεκόμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση και τους δανειστές που επιβουλεύονται το παρόν και το μέλλον μας».

Σε ανακοίνωσή του εξάλλου το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μαγνησίας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία αύριο Πέμπτη, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΕΚΒ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00 το πρωί και καλεί όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και εργατοτεχνίτες να δώσουν μαζικά το παρών στην απεργία διότι, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές που με τα μέτρα που επιβάλλουν επιβουλεύονται πλέον την ίδια τη ζωή μας και αυτό δεν πρόκειται να το ανεχτούμε».

Τέλος ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΤΕΑΠΕΤ Τσιμεντιοβιομηχανιών καλεί επίσης τα μέλη του συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας «προκειμένου όπως τονίζεται να βροντοφωνάξουμε μαζί με τους εργαζόμενους για τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων. Μόνο με την πάλη θα αλλάξουμε αυτές τις πολιτικές».

Στο δρόμο και οι συμβολαιογράφοι

Ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους κλάδους και συμμετέχουν στην αυριανή γενική απεργία οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό και στους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος δηλώνει επιπλέον την αντίθεσή της με τις ψηφισθείσες διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με τις οποίες όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση φαλκιδεύονται τα δικαιώματα των δανειοληπτών και καταργούνται προνόμια εργαζομένων και Δημοσίου υπέρ των Τραπεζών κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Με τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση οι συμβολαιογράφοι διεκδικούν τον προσανατολισμό της ακολουθούμενης πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, το σεβασμό της συνταγματικής και κοινοβουλευτικής νομιμότητας κατά την θέσπιση νομοθετικών διατάξεων και τη θέσπιση ενός δίκαιου, αποτελεσματικού και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος κατόπιν διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και με τους γνώστες του αντικειμένου.

Η κίνηση ελπίδας Πολιτών

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών εξάλλου όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «συνεχίζει τους αγώνες του Ιδρυτή της αείμνηστου Κώστα Κόγια, συμμετέχει στην απεργία και δηλώνει: Κάναμε το 2012 την πορεία Βόλος – Αθήνα με τα πόδια κάτω από την πίεση των σκληρών μέτρων και των μνημονίων, σήμερα τα μέτρα είναι πιο βάναυσα και πλήττουν την κοινωνία μας. Με την συμμετοχή δίνουμε μια ηχηρή απάντηση στην συνέχιση της εξαθλίωσης όλων των κοινωνικών στρωμάτων της κοινωνίας μας».

Ανακοίνωση κάλεσμα εκδόθηκε και από τη ΛΑΕ Μαγνησίας που τονίζει ότι « Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας!!¨και υπογραμμίζει ότι |» συμμετέχει και στηρίζει τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλλει στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.»

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Συμμετοχή των φαρμακείων στην απεργία της Πέμπτης

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη αυριανή απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα και με την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Απεργούμε ενάντια στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων καθώς και στην υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και τους δανειστές εξαφανίζουν το φαρμακείο της γειτονιάς και προωθούν αλυσίδες φαρμακείων. Οι πολιτικές αυτές καταστρέφουν το Δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος Υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καμία ιατρική πράξη αύριο από τους γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ακολουθώντας την απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015, διεκδικώντας, δωρεάν και Δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών
του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, των Αγροτικών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας με την κάλυψη όλων των κενών θέσεων του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Ζητά επίσης κατάργηση της καταβολής από τους πολίτες του ποσού των 5 ευρώ στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και την κατάργηση της επί πλέον καταβολής 1 ευρώ ανά συνταγή για όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, την αποπληρωμή όλων των εφημεριών των ιατρών στα Κέντρα Υγείας του Νομού και στο Νοσοκομείο, την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την εξόφληση των οφειλών των προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς. Επίσης την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ καθώς και της παρακράτησης του 10% των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, των εργαστηριών και των ιδιωτικών κλινικών από το 2012 μέχρι και σήμερα και την κατάργηση του ληστρικού claw back (αρπάζω πίσω) και του rebate, καθώς επίσης την αυτονομία του ασφαλιστικού ταμείου ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ και την υπογραφή συμβάσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με όσους γιατρούς το επιθυμούν με αξιοπρεπείς αμοιβές και ειδικά με τους νέους ιατρούς που παραμένουν αποκλεισμένοι από τον Οργανισμό.

Τέλος απαιτεί την απόσυρση της πρότασης για μείωση των από το 1992 ήδη χαμηλών τιμών των ιατρικών πράξεων, τη δημιουργία ενιαίου, λειτουργικού και αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την κατάργηση της υπερφορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών, την αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την ψήφιση από τη Βουλή της νέας σύγχρονης Ιατρικής Νομοθεσίας κ.α.

Οι συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις αύριο στο Βόλο

  • Συντονιστική Επιτροπή φορέων του Ε.Κ.Β: Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Δεύτερη συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου για περιφρούρηση της απεργίας στην εμπορική αγορά και δη στα πολυκαταστήματα.
  • ΠΑΜΕ Μαγνησίας και ταξικά σωματεία: Απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
  • Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες: Προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. μπροστά από το κτίριο των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην οδό Δημητριάδος
  • Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου: Διαδήλωση κατά των πλειστηριασμών στις 10.30 π.μ. στα Δικαστήρια Βόλου

Στο «έλεος» των κριτηρίων οι τρίτεκνοι

Ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ» συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης και τη συγκέντρωση στην Πλ. Ελευθερίας

Στους δρόμους βγαίνουν οι τρίτεκνοι στο Βόλο για δεύτερη φορά μέσα σε δεκαπέντε μέρες, αυτή τη φορά συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Για τους τρίτεκνους, όπως δηλώνουν οι Σ. Βακουφτσή και Π. Αλπάκη, πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα, το «ποτήρι ξεχείλισε», καθώς μία σειρά από δεσμεύσεις που υπήρχαν για την εξομοίωση με τους πολύτεκνους έχουν ξεχαστεί, ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα που θίγουν άμεσα τις τρίτεκνες οικογένειες.

Το σχέδιο νόμου για την εξομοίωση ήταν έτοιμο αλλά μέχρι σήμερα παραμένει στα υπουργικά συρτάρια και δεν έχει κατατεθεί, το τριτεκνικό επίδομα κόπηκε με τους τρίτεκνους να δηλώνουν με απόγνωση ότι «είναι απαράδεκτο να σταματάει το επίδομα στην τρίτεκνη μάνα μόλις το παιδί ενηλικιωθεί λες και δεν υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν».

Επίσης οι τρίτεκνοι αποκλείονται από το επισιτιστικό πρόγραμμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί, ενώ το επίδομα που λαμβάνουν αποτελεί ουσιαστικά «αντίδοτο» ως αντικατάσταση στις φοροαπαλλαγές που είχαν οι τρίτεκνες οικογένειες και που καταργήθηκαν ελέω των μνημονίων.

«Εμείς αγωνιζόμαστε και θα βγούμε στους δρόμους διότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν επιλυθεί. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την Κυβέρνηση και είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε.

Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να ακουστούμε» λένε με μία φωνή οι κ.κ. Βακουτφσή και Αλπάκη.

Ο σύλλογος «ΑΡΓΩ» αριθμεί περισσότερα από 700 μέλη σε ολόκληρη τη Μαγνησία εάν και εκτιμάται ότι σε όλο το Νομό διαμένουν περίπου 1.500 τρίτεκνες οικογένειες τις οποίες η Διοίκηση προσπαθεί να φέρει κοντά στο σύλλογο για να μπορούν μέσα από το συλλογικό όργανο να βοηθηθούν κυρίως με τις πρωτοβουλίες της διοίκησης διότι ακόμη και τα τρόφιμα που λαμβάνονταν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάθε χρόνο και γίνονταν διανομή στους δικαιούχους, φέτος θα διανεμηθούν από τους δήμους.

Οι διαμαρτυρίες των τριτέκνων όμως αγγίζουν και το δήμο Βόλου με το σύλλογο να εκφράζει το παράπονο ότι δεν έχει καταστεί -παρότι έχει ζητηθεί- συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου, ενώ σε καμία από τις δομές οι τρίτεκνοι δεν τυγχάνουν μειώσεων σε τέλη και τροφεία, ενώ ακόμη και για τη φοίτηση των προνήπιων οι τρίτεκνες οικογένειες δεν έτυχαν, όπως τονίζεται από το σύλλογο, καμίας συνδρομής καθώς μπήκαν στην κλήρωση που έγινε.

Αντίθετα ο σύλλογος φρόντισε και πέτυχε μειώσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με την ΑΝΕΣ κατά 30%, επίσης μείωση στο εισιτήριο με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ενώ επίσης μειώσεις κατά 50% συμφωνήθηκαν με το Λύκειο Ελληνίδων.

Τα αιτήματα των τριτέκνων έχουν τεθεί επανειλημμένως υπόψη βουλευτών, κυβέρνησης και κομμάτων αλλά και των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας όμως όπως κατήγγειλε η κ. Βακουφτσή δυστυχώς η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη με το μέγεθος των προβλημάτων.

Στις 28 Νοεμβρίου ο σύλλογος θα συμμετέχει στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας πανελλαδικά όπου θα γίνει διοικητικός απολογισμός, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί και το πρόγραμμα μελλοντικών κινητοποιήσεων.

Τέλος ο Σύλλογος «ΑΡΓΩ» προγραμματίζει όπως και πέρυσι τη βράβευση παιδιών τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ επίσης συνεχίζει να συγκεντρώνει ρούχα που διανέμονται σε τρίτεκνες οικογένειες.

Kάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την απεργία και τη συγκέντρωση

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία επισημαίνονται τα εξής:

«Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές εξακολουθεί να αποτελεί έναν παράγοντα που παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές που διαμορφώνονται. Η μάχη για την σωτηρία της πρώτης κατοικίας, ο αγώνας για ένα αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποτελούν μερικά από τα πιο κρίσιμα επίδικα αυτής της περιόδου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το άλλο μεγάλο εκκρεμές θέμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο σχετίζεται με την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την κατάργηση των ομαδικών απολύσεων.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει μόνη της σε αυτές τις μάχες. Η κινητοποίηση της κοινωνίας για την μαχητική διεκδίκηση της ανατροπής της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών συνεχίζει να αποτελεί αναγκαιότητα . Η κινητοποίηση του αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας είναι η πιο κρίσιμη πλευρά του συνολικού αγώνα που διεξάγει η χώρα μας για να αλλάξουν τα πράγματα εδώ και στην Ευρώπη.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χρωματίζουν την απεργιακή κινητοποίηση με αντικυβερνητικούς τόνους. Η στάση τους είναι οξύμωρη και αντιφατική αν θυμηθούμε ότι λίγους μήνες πριν η ΓΣΕΕ συμπαρατάχθηκε απόλυτα με αυτούς που ζητούσαν να συμφωνήσει η κυβέρνηση με κάθε απαίτηση των δανειστών, και προπαγάνδισε, δίνοντας μάχη, για την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Ενώ η ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε σε όλη την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περιόδου.

Θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και η χώρα.

Διανύουμε το έκτο έτος πολιτικών που κατεδάφισαν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα, διέλυσαν την μεσαία τάξη και απογείωσαν την φτώχεια και την ανεργία. Είναι αυτονόητο πως ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει να παλεύει στους δρόμους.

Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, όπως συνέβαινε με όλες τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, ανεξάρτητα από το πλαίσιο, και την ανικανότητα των ηγεσιών των συνδικάτων να αντισταθούν αποτελεσματικά, δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία για να εκφραστεί η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας στην λιτότητα, στις απαιτήσεις των δανειστών και στην υποστήριξη που αυτές βρίσκουν στο εσωτερικό της χώρας από το μπλοκ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων

Οπως συνέβαινε πάντοτε, σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της μνημονιακής περιόδου και όχι μόνο, καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΕΚΒ και η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

Προσυγκέντρωση από συλλογικότητες και συσπειρώσεις

Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις, τα εργατικά σχήματα και συλλογικότητες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διοργανώνουν προσυγκέντρωση αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Ταχυδρομείο και απευθύνουν κάλεσμα αγώνα και κοινής δράσης «στην κατεύθυνση -όπως τονίζουν- της συσπείρωσης δυνάμεων, την ανασυγκρότηση του ταξικού κινήματος, την απόκρουση και υπέρβαση του εργοδοτικού, κυβερνητικού και υποταγμένου συνδικαλισμού. Για τη συμβολή στην ανάπτυξη μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων, μέσα στους οποίους θα δοκιμαστούν όλες οι απόψεις. Τώρα είναι ώρα ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης».

Ανάλογο κάλεσμα γίνεται και από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και την Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας) που προτείνουν – γενική πολιτική απεργία διαρκείας και τονίζουν: «Εργαζόμενοι, άνεργοι, μαθητές, φοιτητές να οργανώσουμε μια πορεία ενάντια σε κράτος, εργοδοσία και συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ενάντια στο σφαγιασμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την καταστροφή των εργασιακών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, την ανεργία, τη φτώχεια, τη φοροληστεία».

Διαδήλωση κατά των πλειστηριασμών

Στις 10.30 π.μ. εξάλλου αύριο το πρωί η Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου καλεί σε διαδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς των σπιτιών στα Δικαστήρια Βόλου. «Στις κάθε κυβερνήσεις των μνημονίων -επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση- να αντιτάξουμε συλλογικά την οργισμένη αντίδρασή μας, για να μην συνεχίσουμε να έχουμε ως μόνιμη επιλογή την κόλαση! Να μην επιτρέψουμε καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμό σε βάρος των οικονομικά αδύνατων και εξαθλιωμένων συμπολιτών μας, σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας και των ανέργων. Κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη. Ορίζουμε το δικό μας αύριο μέσα από τους αγώνες».

Kάλεσμα από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

Kάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου αύριο στις 10 το πρωί απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες π.χ. στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6 μήνες μέχρι 17χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας. Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να «επιβραβεύεται» με ανεργία και κακοπληρωμένη – μισοανασφάλιστη δουλειά. Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης αναφορά στην κοινωνική ασφάλιση και επισημαίνεται: «Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μόνο τα «προεόρτια» του αντιλαϊκού λογαριασμού, που ετοιμάζει κυβέρνηση, Ε.Ε., επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής θύελλας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου