ΤΟΠΙΚΑ

Σύμβαση ύψους 45.000 ευρώ για τη μεταφορά δειγμάτων αίματος

σύμβαση-ύψους-45-000-ευρώ-για-τη-μεταφορά-δε-23876

Υπέγραψε το Νοσοκομείο Βόλου με εταιρεία

Σύμβαση ύψους 45.000 ευρώ για τη μεταφορά δειγμάτων αίματος από το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης υπέγραψε με εταιρεία το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου.

Το έργο θα περιλαμβάνει την αυθημερόν διακίνηση εντός τριών ωρών από την παραλαβή του βιολογικού υλικού και τη μεταφορά ασκών αίματος ή λοιπόν βιολογικών υλικών προς το ΑΧΕΠΑ.

Η σύμβαση προβλέπει ρητά ότι οι συνθήκες μεταφοράς και διανομής του αίματος και των συστατικών του πρέπει να γίνονται σύμφωνα με την οδηγία 2004/33/ΕΚ, η οποία ορίζει ότι η μεταφορά και η διανομή σε όλα τα στάδια της αλυσίδας της αιμοδοσίας θα πραγματοποιείται υπό συνθήκες που εξασφαλίζουν την ακεραιότητα του προϊόντος.

Όπως επισημαίνεται στη σύμβαση, η σημασία τήρησης και ελέγχου των καθοριζομένων ορίων θερμοκρασίας είναι τεράστια, αφού αποκλίσεις από τα όρια αυτά μπορεί να αλλοιώσουν δραστικά το προϊόν. Η «αλυσίδα ψύξης» δεν θα σπάει, θα περιλαμβάνει την προετοιμασία, τη μεταφορά και την προαναλυτική φάση της παραλαβής.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση εκτελείται μέχρι εξαντλήσεως του ποσού, με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί ο αντίστοιχος διαγωνισμός από την ΥΠΕ η σύμβαση θα λυθεί αυτοδίκαια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου