ΤΟΠΙΚΑ

Αστυνομικός απαγωγέας 23χρονου!

αστυνομικός-απαγωγέας-23χρονου-23816

Απαγωγή, απειλές, βασανιστήρια και εξευτελισμός του θύματος, τον οποίο εγκατέλειψε γυμνό να περιπλανάται υπό βροχή σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή… Σκηνές πρωτοφανούς αγριότητας ξεδιπλώθηκαν προχθές το βράδυ σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όταν άνοιξε μετά από καταγγελία υπόθεση αρπαγής ενός 23χρονου. Το σοκ ήρθε λίγο αργότερα, όταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, από τις έρευνες που εξελίχθηκαν με ταχύτατες διαδικασίες, αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του απαγωγέα: ένας 33χρονος υπαρχιφύλακας, που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Κίνητρο της απαγωγής η ζήλια του αστυνομικού, ο οποίος θεώρησε ότι ο 23χρονος σχετιζόταν με 21χρονη φίλη του. Το μάτι του αστυνομικού «γυάλισε», όταν προχθές το πρωί και ενώ βρισκόταν στο γραφείο της 21χρονης εργαζόμενης με πεντάμηνη σύμβαση σε υπηρεσία του Δήμου Βόλου, έγινε μάρτυρας της επικοινωνίας της με τον 23χρονο συνάδελφό της.

Ο 23χρονος επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης μαζί της για να την ενημερώσει σχετικά με την απουσία του από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, καθώς και ότι μετέβαινε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου -διαμένει στην ευρύτερη περιοχή- για να εξεταστεί από γιατρούς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο συναδέλφων θεωρήθηκε «ύποπτη» από τον αστυνομικό, που παρακολουθούσε τον διάλογο. Μόλις έκλεισε η γραμμή, ζήτησε εξηγήσεις από την κοπέλα και απαίτησε να του δώσει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου. Επικοινώνησε στη συνέχεια μαζί του, ρωτώντας τον εάν σχετίζεται με τη νεαρή. Εκείνος αρνήθηκε κατηγορηματικά, εξηγώντας ότι η μοναδική σχέση που τους συνδέει είναι συναδελφική. Ο αστυνομικός επέμενε να τον συναντήσει και η διστακτικότητα του 23χρονου, ο οποίος μιλούσε με ένα άγνωστο στον ίδιο πρόσωπο, κάμφθηκε υπό απειλές. Ο 33χρονος φέρεται να απείλησε τη ζωή του και μελών της οικογένειάς του, στην περίπτωση που αρνούνταν τη συνάντηση, ώστε να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση από κοντά.

Ο νεαρός δημοτικός υπάλληλος τον ενημέρωσε ότι βρισκόταν στο Βελεστίνο και ο αστυνομικός κινήθηκε προς την περιοχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, ώστε να συναντήσει τον δήθεν αντίζηλό του.

Τον ρώτησε, αυτή τη φορά πρόσωπο με πρόσωπο, εάν έχει σχέση με τη φίλη του. Όταν η «ανάκριση» συνέχιζε να οδηγεί σε αρνητική απάντηση από τον 23χρονο, ο αστυνομικός τον κάλεσε να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να μεταβούν μαζί στο Βόλο και να «τα πει» μπροστά στη νεαρή κοπέλα. Φοβισμένος ήδη από τις τηλεφωνικές απειλές, αλλά και από την επιθετικότητα ενός γεροδεμένου άντρα που έβλεπε για πρώτη φορά, ο 23χρονος τον ακολούθησε. Το αυτοκίνητο, ωστόσο, δεν κινήθηκε για το Βόλο, όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά για τις ορεινές περιοχές των Καναλίων. Στην αντίδραση του νεαρού, ο αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού περιστρόφου που είχε μαζί του -αν και ήταν εκτός υπηρεσίας- και το έστρεψε απειλητικά επάνω του.

«Θα περιποιηθώ την οικογένειά σου…»

Σε ρόλο πλέον απαγωγέα, τον οδήγησε σε ερημική ορεινή τοποθεσία. Τον έβγαλε με τη βία από το αυτοκίνητο, τον ακινητοποίησε περνώντας του χειροπέδες, τον δάγκωσε στο πρόσωπο, τον ξεγύμνωσε, του έσπασε το κινητό τηλέφωνο. Πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, πριν εγκαταλείψει το θύμα του γυμνό στην ερημιά.

«Εάν μιλήσεις, θα περιποιηθώ την οικογένειά σου και εσένα θα σε αποτελειώσω. Εάν καταφέρεις να ζήσεις εδώ που είσαι», φέρεται να είπε ο αστυνομικός στον 23χρονο και με στραμμένο το όπλο προς το μέρος του και αφού του έβγαλε τις χειροπέδες, του ζήτησε να γυρίσει την πλάτη και να μην κοιτάξει πίσω μέχρι τη στιγμή που θα άκουγε τη μηχανή του αυτοκινήτου να απομακρύνεται.

Σοκαρισμένος, τραυματισμένος και γυμνός μέσα στο κρύο και στη βροχή, ο 23χρονος έμεινε να περιπλανάται στην ερημιά. Χρειάστηκε να περπατήσει αρκετά χιλιόμετρα σε αυτή την κατάσταση, μέχρι τη στιγμή που ενώ πλησίαζε σε βοσκότοπο, ένας κτηνοτρόφος τον είδε και έσπευσε να τον βοηθήσει. Καταβεβλημένος και τρέμοντας αφέθηκε στα χέρια του βοσκού, ο οποίος του έδωσε αμέσως ρούχα για να ζεσταθεί και φρόντισε για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Χρειάστηκαν αρκετές ώρες μέχρι ο ίδιος και η οικογένειά του, που έσπευσε στο Νοσοκομείο μόλις ενημερώθηκε για την απίστευτη περιπέτεια του 23χρονου, να ξεπεράσουν το σοκ και να κινηθούν γύρω στις 10 το βράδυ προχθές προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καταθέτοντας μήνυση, σε βάρος ενός αγνώστου -μέχρι εκείνη την ώρα- ατόμου.

Η ταυτότητά του σόκαρε

Ο 23χρονος, με εμφανείς κακώσεις στο πρόσωπο, συνοδευόμενος από τους γονείς του άρχισε να περιγράφει τι συνέβη και πώς κατέληξε στην ερημιά. Δεν γνώριζε τίποτε για τον δράστη. Αλλά το περίστροφο, οι χειροπέδες, οι περιγραφές για τα χαρακτηριστικά και τον σωματότυπο, το αυτοκίνητο έστρεψαν τις υποψίες των αστυνομικών σε συγκεκριμένο πρόσωπο… Όταν έδειξαν φωτογραφία του υπόπτου στον 23χρονο, εκείνος τον αναγνώρισε αμέσως. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σήμανε συναγερμός και οι διαδικασίες κινήθηκαν άμεσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ο 33χρονος αστυνομικός κρυβόταν σε απομακρυσμένη περιοχή, σε μια προσπάθεια να διαφύγει το αυτόφωρο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να προχωρήσουν στη σύλληψή του στις 2:30 το πρωί.

Χθες το μεσημέρι ο αστυνομικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για αρπαγή, έκθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη κατακράτηση, εξύβριση και άλλα αδικήματα, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον Ανακριτή. Θα απολογηθεί, μετά από προθεσμία που ζήτησε, αύριο Σάββατο και παραμένει κρατούμενος στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Σε διαθεσιμότητα και έρευνα

από την Εσωτερικών Υποθέσεων

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ιδιωτική και υπηρεσιακή υπόθεση του 33χρονου αστυνομικού, χθες το πρωί έρευνα ανέλαβε κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως είθισται σε υποθέσεις με κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Ο υπαρχιφύλακας τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ο 33χρονος αστυνομικός συναντήθηκε χθες το βράδυ, με τον 23χρονο σε περιοχή της Μαγνησίας για διευθέτηση προσωπικών τους διαφορών. Με την απειλή βίας τον επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία. Στη συνέχεια, απειλώντας τον με όπλο, τον δέσμευσε και τον χτύπησε, ενώ αφού κατέστρεψε το κινητό του τηλέφωνο, τον εγκατέλειψε στο σημείο.

Ο συλληφθείς Υπαρχιφύλακας οδηγείται με την δικογραφία που σχηματίστηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υπαρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου